Apple Studio Display: Skærmen vi har ventet på?

Apple Studio Display

Jeg kan ikke være den eneste der har ventet længe på at Apple skulle komme med en ny skærm. En skærm som både kunne erstatte deres ældre Cinema Display og samtidig være et noget billigere alternativ til Pro Display XDR. Bare for os der ikke vil betale i omegnen af 43.000 kr for en computerskærm. Vi fik Studio Display. 

Efter at have set den i virkeligheden, må jeg sige at billedet er præcis som man ville forvente fra Apple. Det er virkelig godt. Jeg ved ikke om det er det lidt skinnende finish skærmen har, eller hvad det præcis er der gør det. Man er bare ikke i tvivl om når en skærm er fra Apple. Det hele står skarpt og klart. Jeg kan da også godt se at min relativt nyerhvervede skærm, til hjemmekontoret, ikke rigtig kan følge med der.

Der er bare et lille bitte men stort “men”. Prisen starter på 14.000 kr. Prisen vender vi lige tilbage til. 

Hvad får man

Man får en 27” 5K Retina skærm med et enestående kamera og “sprød lyd” – ifølge Apple. 
Den består af 14,7 millioner pixels. Lysstyrken er på 600 hits. Den kan vise en milliard farver og har et bredere farveområde (P3). Det er de færreste der bliver meget klogere af at læse den opremsning. Derfor skal man altid bare tage ud og se på en skærm i virkeligheden. Men som en der er kræsen med billedet på sin skærm, så ser det virkelig godt ud.

Kamera

Kameraet er på 12 MP og har en ultrawide linse. Derudover har det Center Stage, som sørger for at du altid er i billedet, hvis du fx bevæger dig rundt. De første anmeldelser jeg læste, udskældte kvaliteten på kameraet, det skulle dog være fixet med en softwareopdatering og det ser ud til at det bliver rost meget nu. 

Annonce

Lyd

Lyden i skærmen består af, ikke mindre end, 6 højttalere. De bliver kaldt det samme som dem der sidder i de nyere MacBook Pro. Hvilket er nogle virkelig gode højttalere. Det bliver i hvert fald næppe nødvendigt at investere i andre højtalere til hjemmekontoret. Derudover har de også Rumlig lyd, som er Apples svar på en form for surround sound, hvor det lyder som om at lydene kommer forskellige steder fra.  

Foden

En anden ting der er med skærmen, det er foden. Den fod der følger med som standard, kan ikke justeres i højden, den kan kun vippes. Man har så mulighed for at vælge at skærmen kommer med VESA mount, hvilket vil sige at man får den uden fod, men så kan den sættes på holdere fra andre mærker, samt vægbeslag. Dette er dog et valg man skal tage når man køber skærmen, det kan ikke laves om efterfølgende. Til sidst kan man også vælge en anden fod, som både kan vippes og justeres i højden. Det koster bare lige 3600 kr. ekstra (?!). Altså prisen for en “normal” skærm.

+

  • Virkelig godt billede
  • God lyd
  • Indbygget kamera
  • Den perfekte skærm til en Mac

  • Prisen
  • Prisen på tilbehør
  • Ingen Pro Motion
  • Det skal vælges fra start hvis man tror at man en dag vil hænge den op.

Konklusion

Apple har sådan set opfyldt alle kriterier for hvad vi har manglet i en skærm til vores Mac computere. Personligt havde jeg dog foretrukket at give afkald på nogle ting, hvis bare prisen havde været lavere. Hvis man har en Mac af hvilken som helst art og man gerne vil have den bedste skærm til den, så er den her. Spørgsmålet er så bare om den er 14.000 kr. værd. Det må være op til den enkelte, men for mig er det et nej. For samme pris kan man købe en bærbar mere, som også har en god skærm. Eller en Mac mini og en hvilken som helst anden skærm. 

Annoncelink

Læs også

iMac 24” (2021): Den perfekte computer til hjemmet?
Inspiration til hjemmekontoret
Her er de nye produkter Apple viste frem til deres forårsevent