Apple Watch Series 9: Første indtryk

Apple Watch Series 9

Det er svært at nævne wearables uden at bringe Apple Watch på banen. Med sin nyeste iteration, Apple Watch Series 9, er Apple endnu engang kommet med et spændende nyt smart watch. Fra den avancerede S9 chip og nye Dobbelttryk gestus til det lysere display og hurtigere Siri – alt sammen pakket ind i et af Apples første kulstofneutrale produkter – er Apple Watch Series 9 en virkelig spændende opdatering af Apple Watch.

En kraftfuld ny chip

Apple Watch Series 9 drives af Apples egen helt nye S9 chip. Dette er Apples mest kraftfulde ur-chip til dato og leverer systembaserede forbedringer og helt nye funktioner. Den nye chip gør Apple Watch Series 9 mere effektiv, intuitiv og hurtigere end nogensinde før.

Den nye dual-core CPU har 5,6 milliarder transistorer – 60 procent mere end S8-chippen. En ny fire-kerne Neural Engine behandler maskinlæringsopgaver op til to gange hurtigere. Det muliggør en række innovationer, herunder en ny gestus – dobbelt tap.

Dobbelttryk

Innovationer som Digital Crown og Taptic Engine – sammen med bevægelser som tap, swipe, håndledsløft og dække for at slå lyden fra – gør Apple Watch enkelt og intuitivt at bruge. Med den nye funktion Dobbelttryk, kan Apple Watch Series 9 nu også styres med kun én hånd og uden at berøre skærmen.

Brugerne kan tappe pegefingeren og tommelfingeren på deres urhånd sammen to gange for hurtigt og bekvemt at udføre mange af de mest almindelige handlinger på Apple Watch Series 9. Dobbelttryk styrer hovedknappen i en app, så den kan bruges til at stoppe en timer, afspille og pause musik eller snooze en alarm (og meget mere).

Apple Watch series 9 lineup

En lysere skærm

Den maksimale lysstyrke på Apple Watch Series 9 displayet, når op til 2000 nits – det dobbelte af Series 8 – hvilket gør det endnu lettere at læse tekst i skarpt sollys. For mørke rum eller tidlige morgener kan displayet også sænkes til bare et nit, så det ikke forstyrrer folk i nærheden.

Siri direkte på enheden

For første gang på Apple Watch kan Siri-anmodninger behandles på enheden. For anmodninger, der ikke kræver information fra internettet, som at starte en træning eller indstille en timer, er Siri ikke afhængig af Wi-Fi eller mobilnetværk, hvilket resulterer i hurtigere og mere pålidelige svar.

Den kraftfulde Neural Engine gør også diktat op til 25 procent mere nøjagtig end på Apple Watch Series 8. On-device-behandling er privat og sikker, og nu kan Siri bruges til at få adgang til data fra Health-appen for sundheds- og fitnessrelaterede forespørgsler.

Præcist fund

Evnen til at bruge Apple Watch til at finde iPhone er en favorit brugerfunktion. Nu inkluderer S9 en anden generation af Ultra Wideband (UWB) chip for at muliggøre præcise fund for iPhone 15-familien, som har den samme chip. Det vil sige at ud over at afspille en lyd, så kan Apple Watch Series 9 også vise dig vej hen til din iPhone.

Carbon neutrale modeller

Udvalgte etui- og båndkombinationer af Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 og Apple Watch SE er Apples første nogensinde kulstofneutrale produkter. Som en del af Apple 2030 er Apple Watch’s CO2-fodaftryk blevet væsentligt reduceret.

Lineup og konklusion

Apple Watch Series 9 er tilgængelig i 41mm og 45mm størrelser i stjernelys, midnat, sølv, (PRODUCT)RED og et nyt pink aluminiumsetui, samt rustfrit stål i guld, sølv og grafitkasser.

Apple Watch Series 9 har fået utroligt mange gode opdateringer, i forhold til de foregående modeller. Den nye chip muliggør helt nye funktioner som vi ikke har set før hos Apple Watch. Den mest iøjenfaldende funktion er uden tvivl Dobbelttryk. Apple har ofte snakket om den her “seamless” oplevelse. Den får vi virkelig her, med Dobbelttryk funktionen.
Hvis det er ved at være tid til en opgradering, kan Series 9 bestilles lige her (Annonce link)