Apple Watch Ultra – For og imod

Apple Watch Ultra

Der var længe rygter om at vi ville få et Apple Watch Pro. Det blev dog til et Apple Watch Ultra. En helt ny udgave af Apple Watch, som for første gang siden lanceringen af det første Apple Watch i 2015, har fået et markant anderledes udseende. Uret er skabt til mere ekstreme aktiviteter end det originale Apple Watch og kan både holde til en løbetur i ørkenen og en dykkertur. Her er grunde til at vælge Apple Watch Ultra og grunde til at lade være.

Det der taler FOR Apple Watch Ultra

Endelig er der et Apple Watch til dem der gerne vil have et ur der kan holde til lidt mere. Der har løbende været versioner af Apple Watch i forskellige materialer. Det er dog første gang vi ser et i Titanium. Det skulle sørge for at uret bliver ekstra modstandsdygtigt over for de tæsk det vil få under diverse ekstreme aktiviteter.

Størrelsen på uret er vokset fra de 45 mm i den største model af Apple Watch til nu 49 mm i Apple Watch Ultra. Det har givet plads til en lidt større skærm, hvilket vil være en fordel for læsbarheden når man hurtigt lige skal tjekke skærmen. Det er også en fordel ved betjeningen af skærmen, hvor mere plads vil gøre det nemmere at ramme rigtigt mens man bevæger sig. Noget andet spændende ved designet, er den nye knap. En knap som man selv skulle kunne indstille som en hurtig adgang til forskellige funktioner.

Batteritiden har også taget et stort hop. Førhen har 18 timer været normalen for Apple Watch. Med Ultra får man dog op til 36 timer! Det er altså en fordobling i batteritid. På GPS fronten er der også sket lidt, Apple Watch Ultra indeholder nemlig en ny Præcisions GPS som altså skulle sørge for en endnu mere præcis GPS.

  • Ekstra holdbart design – urkasse i titanium
  • Bedre batteritid – nu op til 36 timer
  • Præcisions GPS
  • Ekstra knap
  • Større skærm

Annonce

Det der taler IMOD Apple Watch Ultra

Størrelsen på uret lyder nu på 49 mm, hvilket godt kan være meget hvis man ikke har de mest kraftige håndled. Så selvom det kan give fordele både for læsbarheden og betjeningen, kan størrelsen godt blive et problem for nogle.

Startprisen er høj på denne model. Det er der ingen tvivl om. Over 7000 kr. for et smartwatch kan godt skræmme nogle kunder væk. Så hvis man er en af dem der synes at det er lige i overkanten, er det her nok ikke den rigtige model.

Det er jo lidt en smagssag det her. Personligt havde jeg håbet på at vi endelig fik et mere firkantet design, som der har været rygter om længe. Det var en god mulighed for at finde på noget helt nyt, i stedet ligner det meget det normale Apple Watch, bare med noget ekstra.

  • Stor størrelse – passer muligvis ikke alle
  • Nyt design – men ikke fuldstændig nyt
  • Prisen

Annoncelink

Læs også

Ny iPhone – Med eller uden abonnement?
Det her viste Apple frem til deres “Far Out” keynote
MacBook Air M2 : De første anmeldelser