Apple WWDC 2022: Hvad kan vi forvente?

wwdc 2022

Hvert år holder Apple deres store WWDC (Worldwide developers conference). Som, også hvert år, sættes igang med en keynote hvor de præsenterer nye ting. Forskellen på WWDC og de andre keynotes er dog, at her viser de primært nyheder der relaterer sig til software. Deriblandt de kommende versioner af IOS, iPadOS og alle de andre OS. Man får dermed en mulighed for at få en lille forsmag på, hvad ens Apple produkter vil kunne senere på året, når de udgiver de nye versioner af de forskellige OS.
Det er dog ikke umuligt at der kommer nye produkter også. Det er set før.

Hvad kan vi forvente at se i år?

Det forventes at Apple introducerer iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, tvOS 16 og watchOS 9. De vises frem nu, så diverse udviklere har tid til enten at tilpasse deres eksisterende apps eller at udvikle nye som gør brug af de nye funktioner Apple vil vise frem. Hvilke nye funktioner vi kan se frem til, er der endnu ikke så meget om. Så indtil videre må vi bare vente tålmodigt.

Annonce

Hardware?

Vi har før været heldige at få ny hardware til WWDC keynotes, det er dog sjældent det sker. Et meget konkret rygte, går på at vi kommer til at se en ny MacBook Air, denne gang i forskellige farver, ligesom vi så det med den nye iMac 24″. Der går også rygter om at vi muligvis kan se en ny Mac Pro – den der er så dyr at det primært er firmaer der køber den. Der har også længe været rygter om at Apple er ved at udvikle et VR/AR headset. Vi kan være heldige at der er hold i rygterne og at de er så langt med det, at de vil vise det frem.
Det er dog softwaren der er i fokus til den her type events og der har været flere events uden ny hardware end der har været med. Chancerne for at se noget nyt er derfor beskedne. Vi kan dog altid håbe.

Rygterne går lige pt. meget på at vi vil se en ny MacBook Air med den helt nye M2 chip. At den skulle komme i flere forskellige farver, virker meget usikkert. Men hvis vi kommer til at se noget hardware, så lader det til at MacBook Air er det mest sandsynlige bud.

Læs også

Apple Studio Display: Skærmen vi har ventet på?
iPhone SE 3 eller iPhone 13 mini
Derfor skal du købe iPad Air 5
De mest spændende Apple rygter for 2022
iMac 24” (2021): Den perfekte computer til hjemmet?