Derfor er iPad Air 4 stadig et godt køb

iPadair4

Købet

Jeg havde en 4 år gammel iPad Pro (en af de første med navnet Pro) som det var ved at være på tide at udskifte. Så da iPad Air 4 udkom i Oktober 2020 og endda til en fornuftig pris, i forhold til Pro-modellerne, valgte jeg at skifte min Pro ud med en Air. Det er nu et år siden, så her er mine tanker omkring skiftet og om iPad Air 4 generelt.

Designet

En stor nyhed i denne model, er at skærmen nu går til kanten, hvilket betyder at man får mere skærm, i samme størrelse som før. Det betød, for mit vedkommende, at jeg gik fra 9,7” til 10,9”. Det er en forskel der kan mærkes. De har ramt en virkelig god størrelse nu, både i forhold til skærmen, men også hvor den stadig er behagelig at bruge i længere perioder.
Derudover har den fået det samme “kantede” design som vi nu kender fra bl.a. iPhones, hvilket jeg personligt synes er en stor opgradering i udseendet. Den er også tynd, som i virkelig tynd. Så trods cover, fylder den ingenting.

For at udvide skærmen til kanterne, var de nødt til at fjerne home-knappen hvor Touch ID sad. Derfor blev Touch ID i stedet flyttet til sluk knappen i toppen af iPad’en, hvilket virkelig fungerer godt – når man lige har vænnet sig til det. 
iPad’en har usb-c stik, hvilket betyder at det er en anden oplader end man bruger til sin iPhone. Det kan være lidt irriterende, men hvis man har en nyere MacBook kan man bruge samme oplader til de to ting.

Annonce

Funktioner

Til forskel fra standardmodellen af iPad, så drives iPad Air af Apples A14 chip. Som har en 40% højere ydeevne end generationen før. Man får altså lige lidt ekstra kræfter end man gør med modellen der bare hedder iPad. Den ekstra ydeevne er påskønnet, da den større skærm virkelig indbyder til at man spiller spil på den.

Skærmen er et “Liquid Retina Display”. Hvilket egentlig bare er en betegnelse Apple bruger for at få det til at lyde ekstra avanceret. Men i bund og grund er det bare en LED skærm, som vi kender det fra mange andre produkter, som TV fx. Men selvom det fancy ord ikke har så meget bag sig, så er det stadig en virkelig god skærm. Den har et bredere farveområde end standard iPad’en, hvilket vil sige at den kan vise flere farver og dermed give et flottere og mere detaljeret billede.

Der skulle være batteri til hele dagen, hvilket også kan oversættes til 10 timers surfing på nettet. Jeg har ikke prøvet at tage tid på om det holder, men den holder virkelig længe strøm. På min forrige iPad var der aldrig noget strøm på, når man endelig skulle bruge den. Det problem har jeg ikke længere i samme omfang.

Ligesom Pro-modellen virker den både med Apples Magic Keyboard og Apple Pencil. 

Overvejelser i forhold til ikke at købe Pro modellen

Den første åbenlyse grund til at købe Air frem for Pro, var prisen. Derudover var der på daværende tidspunkt ikke en særlig stor forskel på Air og Pro. Det var primært en bedre skærm man fik ved at gå med Pro i stedet for Air. Hvorimod ydeevnen var næsten identisk. Det har ændret sig nu, men selvom jeg ofte selv køber pro modellerne, synes jeg stadigvæk at Air er et bedre køb for den “normale” forbruger, der ikke skal lave store krævende ting på sin iPad, som at redigere store videofiler osv. Men måske nærmere skal tjekke Facebook, shoppe på nettet og en gang imellem spille et spil eller to. Det klarer den altså helt perfekt.

Konklusion

Det er uden tvivl den bedste iPad jeg har haft. Og jeg vil til hver en tid anbefale den over den endnu billigere model, pga. skærmens størrelse og de ekstra kræfter. I de fleste tilfælde vil den også være et bedre køb end den dyrere iPad Pro, da det ikke er alle der har brug for den ekstra power fra Pro-modellen. Vi kommer dog ikke udenom at Pro-modellen har en endnu flottere skærm. Men om det er prisforskellen værd, vil jeg lade være op til dig.

Købsanbefaling

For langt de fleste, vil det være rigeligt med 64GB da iPads nu en gang i høj grad benyttes til webbrowsing eller streaming. Hvis man har en iPad i forvejen, vil jeg altid anbefale at man lige tjekker på den, hvor meget plads man bruger. Så får man hurtigt et svar på om 64GB er nok. Derudover vil jeg anbefale at spare lidt ved at købe WIFI modellen frem for modellen med mobildata. Det gør jeg fordi de færreste har iPad’en med uden for hjemmet, og hvis man endelig har det, så er der WIFI de fleste steder. Hvis også det slår helt fejl, så har de fleste en mobiltelefon der kan dele internet.

LÆS MERE OG KØB HER

Annoncelink

Annonce