Derfor har jeg bestilt iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 pro max

Da iPhone 14 Pro Max udkom, kunne jeg da hurtigt se at min iPhone 13 Pro Max manglede Dynamic Island, som iPhone 14 Pro introducerede. Det var dog svært at se hvad der ellers kunne retfærdiggøre en opgradering. Jeg endte derfor med at beholde 13’eren, med et håb om at der ville være flere grunde til at opgradere i år. Og det var der! Så her er de største grunde til at jeg valgte at bestille en iPhone 15 Pro Max.

USB-C

Den mest ventede opgradering på iPhone 15 Pro Max er indførelsen af en USB-C-port. Dette er en stor fordel, da det betyder, at du kan oplade næsten alle dine Apple enheder med samme oplader. USB-C er kendt for sin alsidighed og evne til at understøtte flere funktioner på en enkelt port. Med USB-C-porten kan du også tilslutte tilbehør som eksterne skærme og tastaturer, hvilket vil gøre tilslutning af tilbehør nemmere end nogensinde før, uden brug af diverse dyre adaptere.

Action knappen

En spændende tilføjelse til iPhone 15 Pro Max er Action knappen. De har udskiftet en, for mit vedkommende, ubrugelig knap, med en knap som kan indstilles til at have én af flere funktioner. Den kan stadig indstilles til at sætte telefonen på lydløs hvis det er det man ønsker, men den kan nu også sættes til at starte “lommelygten”, oprette en note, starte en genvej osv.


Annonce

Dynamic Island

Det er ikke en nyhed som sådan, da den også var at finde i iPhone 14 Pro. Det var dog den funktion der gjorde det svært ikke at købe iPhone 14 Pro. Alene, syntes jeg ikke at funktionen var nok at opgradere for. Men sammen med de andre nye ting, ved iPhone 15 Pro, er det en af de funktioner jeg ser mest frem til at få.

Størrelse og vægt

Det er ikke det helt store der er sket på dette område. Man kan dog sige at enhver reducering af størrelse og vægt, på en så stor telefon som en iPhone Pro Max model, vil blive taget imod med åbne arme herfra. Selvom ændringerne på papiret er sparsomme, er der tilbagemeldinger fra folk der har haft telefonen i hånden, som siger at det er meget mærkbart.

Batteritiden

Jeg overvejede faktisk om jeg skulle “nøjes” med en Pro uden Max, i år. Men det, at man aldrig skal bekymre sig om, om der er nok batteri tilbage på telefonen, er absolut det hele værd. Det er ikke en grund til at opgradere telefon lige i år, men det er en grund til at det blev Pro Max modellen igen.

Konklusion

Med de nye funktioner, siden iPhone 13, som USB-C porten, Action knappen og Dynamic Island – var der ingen tvivl om, at det var på tide med en opgradering. Nu hvor det er Pro Max modellen, er der heller ingen tivl om at den beskedne reducering i størrelse og vægt, også er et kæmpe plus. Er der noget helt nyt og banebrydende? nej. Vi er dog der hvor der er tilpas mange små ændringer, til at min iPhone 13 Pro Max skal pensioneres. Der er selvfølgelig også opgradering i ydelsen, kameraet osv. Som der er hvert år. Men vi er efterhånden der, hvor iPhones er så hurtige og kameraet er så godt, at det næppe er de ting der er værd at opgradere for. I hvert fald ikke hvert år.

iPhone 15 Pro Max kan forresten bestilles her (Annonce link)