Derfor skal du ikke købe en ældre MacBook lige nu

MacBook Pro

Du vil gerne anskaffe dig en ny MacBook men priserne på de nye modeller er godt nok lidt høje. Kan det så ikke bedre svare sig bare at købe en der er lidt ældre, for så at spare et par tusinde? det er vel samme produkt, i bund og grund? – Nej.
Det her handler ikke om at jeg synes at alle skal købe det nyeste hele tiden, eller at vi ikke skal købe brugt og være lidt klimabevidste. Det handler om at Apple for nyligt lavede et skift fra Intel processorer til deres egne M1 chips. Et skift som ikke kun påvirker ydeevnen. Her vil jeg prøve at forklare hvorfor det bedre kan betale sig, at betale lidt mere for en ny model.

Ydelsen

Det første punkt må selvfølgelig være ydelsen, da det er det man “mærker” mest, uanset hvordan man bruger computeren. Den har helt simpelt taget et kæmpe hop opad. Alt er blevet mere flydende og reagerer hurtigere end før skiftet. Især hvis man sammenligner med en lidt ældre MacBook. Selvom du køber den dyreste model af en ældre MacBook, vil du stadig få lignende eller bedre ydelse fra den billigste MacBook med M1.

Annonce

Batteri

Noget M1 kan, er at spare på energien. Så hvor du med en ældre MacBook kan være heldig at få 5-8 timer på en opladning, så får du altså 17+ timer med en MacBook med M1. Det er ikke alle der har computeren med alle mulige steder, men at der går længere tid mellem at man behøver at tænke over at skulle oplade computeren, det giver også en stor værdi til en “bærbar” computer.

Fremtid

Alt software Apple udvikler fra nu af, vil være optimeret til at køre bedst muligt på computere med M1 chippen.
At de nu står for chippen selv, vil også give dem større frihed til at finde på en masse nye funktioner, hvor vi nok vil se at alle de forskellige Apple enheder smelter mere sammen end de allerede er nu. Så listen over funktioner der kræver en MacBook med Apples egen chip, vil derfor kun blive længere som tiden går.
Derudover vil samme Apps man har på sin iPhone og iPad kunne køres på en MacBook med M1. Uden M1 går derfor glip af et kæmpe katalog af diverse apps og spil.

Annonce

Kort sagt

Kort sagt, så kan det bedst betale sig at undgå Mac computere med processorer fra Intel. De fejler som sådan ikke noget, man går bare glip af for meget ved at vælge dem, for at spare lidt penge. Der er god sandsynlighed for at, selvom man sparer penge lige nu, så vil en M1 MacBook holde i flere år og dermed udligne prisforskellen.

Læs også

iMac 24” (2021): Den perfekte computer til hjemmet?
Derfor skal du købe MacBook Pro M1 14” eller 16”
Derfor skal du købe MacBook Pro 13″ (2020)
Derfor skal du købe MacBook Air M1 (2020)