Derfor skal du købe HomePod Mini

HomePod Mini


I februar 2018 udkom Apples smarte højttaler, Homepod. På trods af gode anmeldelser af lyden, solgte den aldrig rigtig godt. Den primære syndebuk har været prisen. Apple gav dog ikke op, og er i stedet kommet med afløseren: HomePod Mini. Nu mangler vi bare at den udkommer “officielt” i danmark, så vi kan tale dansk med Siri.
Opdatering (15/1-22): Der er nu rygter om at HomePod Mini er ved at blive testet i Danmark. Vi kan derfor være tæt på en officiel dansk udgivelse og dermed en dansk Siri på HomePod Mini.
Opdatering (10/6-22): Læs også: 3 grunde til at købe HomePod Mini, for et hurtigere overblik.

Opdatering (23/1-23): Efter seneste softwareopdatering taler Siri dansk, selvom HomePod Mini endnu ikke er udkommet officielt i Danmark. Man kan derfor sagtens købe den engelske version som sælges på nogle danske hjemmesider og få Siri på dansk.

Designet

HomePod Mini er en lille, rund højttaler med et berøringsfølsomt området med lyseffekter på toppen. Når jeg skriver lille, så mener jeg lille. Den er nogenlunde på størrelse med en appelsin og er derfor utroligt diskret at have stående. HomePod Mini er beklædt med et stofnet, i én af fem farver; hvid, space grey, orange, gul eller blå. De sidste tre er nu også tilgængelige i Danmark. Alt lader til at være i rigtig god kvalitet, det er i hvert fald det indtryk man får, når man pakker den ud af kassen. Selv ledningen er beklædt med flettet stof og er dermed lidt pænere end det sædvanlige ladekabel til iPhone.

Lyden

Hvis ikke man ved det, så gætter man ikke at det er den lille bold, lyden kommer fra. Der er masser af bas og bare generelt masser af lyd i. Selvom man skruer højt op, kommer lyden ikke til at lyde underligt, eller som den velkendte “dåselyd” fra telefonhøjttalere.
Men hvis man stadig vil have lidt mere fylde i lyden, har man også mulighed for fx at sætte to HomePod Mini sammen, for at få stereo lyd. Jeg har den selv stående i et ca. 40 m2 køkken/alrum, hvor der er op til flere “bedre” højttaler løsninger. Men valget falder altid på HomePod Mini, fordi den er så nem at betjene og uden problemer kan spille rummet op.

Annonce

Betjening og funktioner

Her kommer det eneste minus jeg ser ved HomePod Mini, nemlig at den endnu ikke “officielt” er udkommet i Danmark. Det vil sige at Siri i HomePod Mini ikke taler dansk. Det betyder også at ikke alle funktioner er tilgængelige i Danmark endnu. Siri forstår dog stadig de mest basale kommandoer.
Her er en liste over hvad jeg selv bruger stemmekommandoer til:

  • Afspille radio. 
  • Spille næste eller forrige sang.
  • Skrue op og ned for lyden.
  • Tænde/slukke lyset hvis man fx har Philips hue lys.
  • Sætte alarmer.
  • Indstille varmen (virker med Tado).
  • Spørge hvordan vejret bliver.
  • Den mest brugte: “Hey Siri, stop!” – når lyden skal slukke
  • Og der er flere muligheder endnu.

Så selvom man er lidt begrænset af at den ikke er udkommet i Danmark endnu, og derfor ikke får den komplette personlige assistent, så får man altså nogle grundlæggende stemmefunktioner, som gør at man kan betjene den uden at finde sin iPhone frem. 
Hvis man vil høre andet end radio er det dog stadig nemmest at finde telefonen frem, og forbinde til højttaleren via AirPlay.
På toppen af HomePod Mini er der også mulighed for at skrue op og ned for lyden, play/pause musikken og skifte til næste sang.

Derfor skal du købe homepod mini

Den nyeste opdatering har også gjort det muligt at tilslutte to HomePod Mini til Apple TV, så man får tv-lyden ud gennem de to højttalere som stereo. Det har man som sådan kunne før, men der var problemer med at de skulle tilsluttes hver gang man tændte Apple TV. Nu er det muligt at sætte dem som de primære højttalere for Apple TV. Det vil altså give en betydeligt bedre lydoplevelse end de fleste moderne fladskærmsfjernsyn kan klare. Det er også en billigere løsning end de fleste soundbarer.

Konklusion: Derfor skal du købe HomePod Mini

Man får altså endnu ikke hele pakken af funktioner, men det som man får, er en lille pæn højttaler, som ikke fylder meget i rummet, men som sagtens kan fylde rummet med lyd. Det er ikke HIFI lyd, men hvis man sammenligner med andre små højttalere, så er lyden virkelig imponerende. Ikke mindst i forhold til hvor diskret den er pakket ind. Men det bedste af det hele, er prisen. De sælges for lige omkring 700 kr. Så hvis du gerne vil have lyd i flere rum, men det ikke behøver at være store højttalere i HIFI kvalitet, så bliver du altså ikke ruineret af at købe et par HomePod Mini.

Annonce

Hvor køber man HomePod Mini i danmark?

HomePod Mini er altså ikke “officielt” udkommet i danmark endnu. Og kan derfor ikke købes på Apples danske hjemmeside. Men derfor er HomePod Mini ikke svær at få fat på, den kan nemlig sagtens købes på nettet.

Annoncelink

Læs også

3 grunde til at købe HomePod Mini
iMac 24” (2021): Den perfekte computer til hjemmet?
Købsguide: iPhone 12 eller iPhone 13
Derfor skal du købe iPhone 13
iPhone 13 Pro anmeldelse
iPhone 13: Pro eller ej