Derfor skal du købe iPad (2021)

iPad2021

Der er efterhånden mange iPad modeller: Pro, Mini, Air. Men her er altså tale om den der bare hedder iPad. Den har lige fået en opdatering her i 2021, og det er den vi lige vil tage et kig på.

Designet

Der er ikke så meget at sige til designet, da den ser ud præcist som man forventer at en iPad ser ud. Det er det velkendte design med tynde kanter i siderne og lidt bredere kanter i top og bund. Hjem-knappen, med Touch ID, er placeret i bunden. Dette er Apples “budget” iPad, så den har endnu ikke fået samme overhaling på designet som fx iPad Air har, hvor skærmen går helt til kanterne.

Funktioner

iPad’en bliver af Apples A13 chip, som efterhånden er to år gammel. Man skal dog ikke tro at den er sløv af den grund. Der skulle være rigeligt med kræfter til at klare alle de daglige opgaver en iPad bliver udsat for. Opgaver der, for de fleste, indbærer browsing på nettet, lidt spil og måske lidt streaming på nettet.

Skærmen er en 10,2” stor skærm. Den har True Tone, som gør at den tilpasser farverne på skærmen efter omgivelserne, for at sikre at den altid er behagelig at læse på.
Den understøtter stadig 1. generation af Apple Pencil. Der er altså mulighed for at sidde og være kreativ med tegneprogrammer.

Batteriet skulle holde til omkring 10 timers browsing på nettet eller afspilning af video. Det er samme batteritid som på foregående model. Men man kan altså nå at læse mange nyheder og se mange afsnit af ens yndlingsserie.

En nyere funktion, som også er kommet til denne model, i år, er ‘i fokus’. Det er en funktion der gør at kameraet automatisk fokuserer på dig, under fx video opkald. Selv hvis du bevæger dig rundt, vil den sørge for at du hele tiden er i billedet.
Dette sker med det nye opgraderede 12 MP kamera på forsiden. En stor opgradering fra forrige versions 1,2 MP. Videoopkald er altså kommet meget mere i fokus i denne version af iPad.

Konklusion

Det er en iPad som vi kender den, uden alt muligt ekstra, men til en pris hvor de fleste kan og vil være med. Det er altså en god iPad hvis man bare vil kunne det mest basale, eller lige skal se iPad konceptet an. Selvom iPad’en ikke har de nyeste funktioner udenpå, så skal man også huske på at den, indeni, altså deler styresystem med de dyrere modeller. Så en stor del af oplevelsen er altså den samme på tværs af alle modeller og prisklasser. 
Derudover har iPad’en fået nogle relevante opdateringer, bl.a. i forhold til forsidekameraet der nu er endnu bedre til videosamtaler, her i en tid hvor man måske i højere grad er isoleret fra andre. 

Købsanbefaling

Min anbefaling for de fleste, ville være at købe den billigste model, med 64 GB og WIFI. Da den for de fleste primært er til at gå på nettet med, og man derfor ikke har brug for en masse plads på den. Det kan dog være en god idé, hvis man har en iPad i forvejen, at tjekke hvor meget plads man bruger på den. Derudover er det også de færreste der overhovedet har den med udenfor døren, det er derfor ikke nødvendigt at købe den med mobildata. Hvis man endelig får bevæget sig ud med den, er der også WIFI de fleste steder, hvis ikke man har en mobil der kan dele internet. Det kan dog variere fra person til person, men personligt har jeg aldrig manglet mobildata på min iPad.

LÆS MERE OG KØB HER

Annoncelink

Annonce