Derfor skal du købe iPhone SE 3

iPhone se 3

Til Apples forårsevent den 8. Marts 2022 fik vi den nye version af iPhone SE. Vi er kommet til den 3. version nu. Ved første øjekast kan det være svært at se forskellen på den nye model, i forhold til den forrige. Der er dog nogle væsentlige ændringer, som gør at det er en god opgradering hvis man kommer fra den forrige iPhone SE. Men også hvis man har en nyere iPhone, som fx iPhone 11.

+

  • 5G
  • A15 chip
  • Mere hårdfør
  • Bedre kamera
  • Bedre batteritid

  • Samme design som forgængeren
  • Ikke faceID
  • Ikke MagSafe kompatibel

Designet. Det samme, og så alligevel ikke. 

Det ydre ligner næsten den forrige model på en prik. Der er altså stadig tale om designet fra iPhone 8, som er tyndere og for nogle, mere “handy” end størrelserne på de nyere telefoner, som iPhone 13 fx. Det er dermed også stadig en 4.7” skærm, med en bredere kant i toppen og bunden, hvor vi også finder home knappen med TouchID.

Den eneste forskel man kan se, hvis man har skarpe øjne, er at iPhone SE har arvet de nye farvenuancer fra iPhone 13. Sort er nu blevet til midnat og hvid er blevet til stjerneskær. Den fås dog stadig også i den samme røde Product (RED) version, som forgængeren. 

Mere hårdfør end forgængeren

Glasset på forsiden og bagsiden er nu samme type som der er på iPhone 13. Det betyder at telefonen vil være mere modstandsdygtig når det kommer til bl.a. tab af telefonen. Det gør også at man i højere grad vil undgå diverse ridser på skærmen, hvis altså man ikke bruger skærmbeskytter. 

Annonce

Funktioner

Det er ikke for udseendet man skal opgradere, det er derimod for de “indre” opdateringer. Der er ikke sket de helt store ting, som sådan. Det er mere en model man skal opdatere til, for at få de små opgraderinger der er, hele vejen rundt. Deriblandt opgraderingen til A15 chippen, som sørger for at iPhone SE, hastighedsmæssigt, kommer op på samme niveau som den meget dyrere iPhone 13.

5G

Den mest omtalte opgradering i denne iPhone, har været tilføjelsen af 5G. Det var nødvendigt for at holde iPhone SE relevant mens 5G bliver mere udbredt hos alle teleselskaberne. Med tiden, når det 5G bliver mere udbredt og vi får de hastigheder som der er potentiale til, vil det også gøre telefonen betydeligt hurtigere på nettet end sin forgænger.

A15

Med den nye A15 chip bliver iPhone SE igen et mere fremtidssikret valg. Det gør den fordi hastigheden nu er på højde med de nyeste iPhones. Men også fordi at den nu vil modtage opdateringer i mange år endnu. Det er i hvert fald grunden til at man skal vælge den, frem for evt. at spare penge på den forrige model. 

iPhone se 3

Kamera

Kameraet har fået nogle nye funktioner, heriblandt Deep fusion og HDR 4. To funktioner der bidrager til bedre og mere klare billeder. Så selvom iPhone SE stadig kun har en enkelt kameralinse (indtil videre i hvert fald), så er kameraet ikke glemt fra Apples side. 

Batteri

Takket været A15 chippen samt lidt omstrukturering inde i telefonen, er batteritiden blevet forlænget med et par timer. Videoafspilning er gået fra 13 til 15 timer, mens lydafspilning er gået fra 40 til 50 timer. Sammenlignet med sidste version af iPhone SE. Det lyder ikke af meget, men det er helt sikkert noget man vil kunne mærke i hverdagen.

Annonce

Hvorfor skulle man købe iPhone SE 3?

Den vil være oplagt at købe hvis man i forvejen har iPhone SE og gerne vil have en hurtigere telefon med bedre kamera, batteri og 5G. Det er de fire ting man primært skulle købe den for. Det største sellingpoint er dog stadig prisen. Til næsten kun halvdelen af hvad man får en iPhone 13 for, så får man en telefon der kan opfylde de flestes behov. 

Annoncelink

Læs også

Her er de nye produkter Apple viste frem til deres forårsevent
iPhone 13: Pro eller ej
Derfor skal du købe HomePod Mini
iPhone 13 Pro anmeldelse
De bedste tips til din iPhone