Derfor skal du købe MacBook Air M1 (2020)

I 2020 udkom en ny version af Apples populære MacBook Air. Denne gang med deres nye M1-chip.
Den vil jeg tage et kig på her, og komme med argumenter til, hvorfor den måske kunne være computeren for dig.

Designet

Den har det efterhånden velkendte “kiledesign” som vi har været vandt til hos MacBooks i de seneste år. Den store forskel med denne model, i forhold til de andre MacBooks, er dog tykkelsen. Den går fra 1,61 cm på det tykkeste sted og helt ned til 0,41 cm på det tyndeste. Det er altså en virkelig tynd maskine, og ikke nok med det, så har den en kampvægt på kun 1,29 kg. Så det er altså en super tynd og let maskine at have med sig rundt.
Det er dermed en oplagt kandidat hvis man søger en computer til skolebrug eller bare generelt godt kan lide at have den med sig rundt.

Skærmen

Skærmen er samme gode Retina skærm som vi kender fra de seneste versioner af MacBook Air. Den har dog fået en lille opdatering på farveområdet, så de nu skulle stå endnu skarpere. Derudover indeholder den også True Tone, som gør at skærmen altid er behagelig at se på, da den ændrer på farvebalancen alt efter hvordan lyset fra omgivelserne er. 

Tastaturet

Der har været nogle problemer med tastaturerne på MacBooks de senere år. Da Apple forsøgte sig med en ny mekanisme til tasterne. Det skulle dog være 100% fixet nu, efter Apple er gået tilbage til den gamle mekanisme. Tastaturet indeholder også stadig Apples Touch ID, så man nemt og hurtigt kan logge ind på computeren via sit fingeraftryk, som vi kender det fra iPhones. Derudover er det ellers bare Apples gode tastatur, som vi kender det. Touchbaren får man dog ikke glæde af her, men det lader heller ikke til at alle elsker den lige så meget som jeg.

Annonce

M1

Den helt store grund til at denne model særligt kan fremhæves, er M1-chippen. Som kort fortalt er en ny chip, som bl.a. indeholder det man normalt kender som processor, grafikkort og ram. Denne chip har givet MacBook Air et kæmpe løft i ydeevnen. Så meget at den faktisk er oppe i nærheden af MacBook Pro 13”, da det er samme chip der sidder i den. Der er dog nogle begrænsninger da der ikke er indbygget blæser i MacBook Air. Hvilket gør at under tunge og længerevarende opgaver, vil der ske et fald i ydeevnen, da der simpelthen ikke er nogen afkøling af chippen. Det er dog ikke noget man vil opleve ved normale opgaver. Til gengæld slipper man for blæserstøj og den velkendte lyd af “et jetfly der letter”. 
En anden fordel ved M1-chippen er batteritiden. Den er simpelthen så energibesparende at den tynde MacBook Air nu er helt oppe på op til 18 timers batteritid. Det er seks timer ekstra, i forhold til den forrige model, som lå på 12 timer. Det blev dengang kaldt strøm til en hel dag. Nu nærmer vi os snart strøm til et helt døgn.

Det giver en kæmpe fordel for Apple at de selv står for chippen nu, da de bedre kan optimere MacOS til computeren. Hvilket vi allerede ser de første tegn på, med det store hop i både ydeevne og batteritid.

Konklusion

Her får du altså en tynd og let computer som både er super let at have med på farten, men som samtidig er kraftig nok til at klare alle opgaver de fleste har brug for.
Derudover er det et godt tidspunkt at lave et skift, da man nu vil være mere fremtidssikret. Det er man fordi skiftet til M1-chippen, vil være det som Apple vil fokusere på fremover og nyere funktioner vil være optimeret til den.

Den egner sig derfor godt både til den der ikke skal andet end at tjekke internettet nemt og hurtigt. Samtidig fungerer også til den studerende der har brug for at have den med sig hver dag. Det er altså en god all-round maskine for de fleste.

Hvis det lyder som om at du har brug for lidt mere power, så tag et kig på mit opslag om MacBook Pro 13″ M1 ved at klikke her

Købsanbefaling

Jeg ville uden tvivl anbefale at købe den billigste model. En grund til at lægge flere penge, skulle være for at få en større harddisk. Så hvis man ser på den billigste model og tænker at det ikke er nok. Så skal man hellere tage et kig på Pro-modellen i 13″.

LÆS MERE OG KØB HER

Annoncelink