Derfor skal du købe MacBook Pro 13″ (2020)

I 2020 udkom en ny version af Apples populære MacBook Pro. Denne gang med deres nye M1-chip.
Den vil jeg tage et kig på her, og komme med argumenter til, hvorfor den måske kunne være computeren for dig.

Designet

Der er ikke så meget nyt her, på designfronten, da den har præcist samme dimensioner som forgængeren. Tykkelsen er på 1.56 cm på det tykkeste sted og bliver en smule tyndere ud mod kanterne. Den bliver altså ikke helt lige så tynd som MacBook Air, men med en vægt på kun 1,4 kg er det stadig en tynd og let maskine. Den kan derfor stadig nemt tages med på farten.

Et sted hvor den adskiller sig fra de andre MacBooks, er at det nu er den eneste model der, stadig, har TouchBar – en smal touchskærm der ligger over tastaturet, som giver adgang til forskellige funktioner alt efter hvilket program man har åbent. Der er mange delte meninger omkring den, men jeg ved vi er flere der er ærgerlige over at den forsvinder.
Ved siden af TouchBaren ligger også Touch ID, som er Apples fingeraftryksscanner, som kan låse computeren op bare ved hjælp af dit fingeraftryk, som vi kender det fra iPhones. 

Skærmen

Skærmen er samme gode 13” Retina skærm som vi kender fra de seneste versioner af MacBook Pro 13”. Derudover indeholder den også True Tone, som gør at skærmen altid er behagelig at se på, da den ændrer farvebalance alt efter hvordan lyset fra omgivelserne er. Skærmen er en smule mere lysstærk end på MacBook Air. 

Annonce

M1

Den helt store grund til at denne model særligt kan fremhæves, er M1-chippen. Som kort fortalt er en ny chip, som bl.a. indeholder det man normalt kender som processor, grafikkort og ram. Denne chip har givet MacBook Pro et kæmpe løft i ydeevnen, den performer næsten dobbelt så godt som forrige version af MacBook Pro 13”.

En anden fordel ved M1-chippen er batteritiden. Den er så energibesparende at den nye MacBook Pro nu er helt oppe på op til 20 timers batteritid. Det er dobbelt så mange timer, som i forrige model, som lå på 10 timer. Det er sjældent at batteritiden ligefrem bliver fordoblet.
Det er samme chip, der sidder i MacBook Air, men forskellen på de to maskiner, er at der er blæsere i MacBook Pro, hvilket gør at chippen holdes kold, så ydeevnen kan opretholdes under tunge og længerevarende opgaver. Såsom redigering af store videofiler.

Det giver en kæmpe fordel for Apple at de selv står for chippen nu, da de bedre kan optimere MacOS til computeren, hvilket vi allerede ser de første tegn på, med det store hop i både ydeevne og batteritid.

Konklusion

Her får du altså en tynd og let computer som både er nem at have med på farten, men som samtidig er kraftig nok til at klare både simple opgaver, men også mere krævende opgaver. Det er altså en ret kraftig maskine, selvom den kun er lidt tykkere end MacBook Air.
Det er derfor en maskine man skal kigge nærmere på, hvis man gerne vil have smarte funktioner som Touch Bar, og hvis man har brug for en maskine der er nem at have med sig rundt, men som samtidig kan klare de mere krævende opgaver. 
Derudover er det et godt tidspunkt at lave et skift, da man nu vil være mere fremtidssikret. Det er fordi skiftet til M1-chippen, vil være det som Apple vil fokusere på fremover og nyere funktioner vil være optimeret til den.

Hvis det virker som om den kan lidt mere end du har brug for, og vil du gerne have en computer der er så tynd som muligt, så læs mit indlæg om MacBook Air M1, ved at klikke her

Macbook pro 13 M1 2020

Fakta
Skærm: 13” Retina.
Chip: Apple M1-chip.
Batteri: op til 20 timer.
Hukommelse: 8 gb.
Harddisk: 256 eller 512 gb.
Pris: vejl. Fra 11.199 kr. 

Annoncelink