Derfor skal du købe MacBook Pro M1 14” eller 16”

MacBook Pro M1 2021

Endelig udkom Apples to opdaterede versioner af MacBook Pro. Deres sædvanlige line-up af 13” og 15” er blevet til 14” og 16”. Og de er nu udstyret med en opdateret version af Apples M1 chip: M1 Pro og M1 Max. 

Design

Det er ikke den store designændring der har fundet sted ved tilblivelsen af de nye MacBook Pro 14” og 16”. Der er dog nogle ret iøjenfaldende ændringer. Det første der lige springer i øjnene, er at Apple har ændret på kabinettet så det ikke længere bliver tyndere ud mod kanterne. Så selvom maskinen ikke er meget tykkere end før, så ser den meget tykkere ud.

Tastaturet har også fået en makeover, i form af at touchbaren er fjernet og så har tastaturet fået et sort underlag mellem tasterne. At touchbaren er væk, synes jeg selv er ærgerligt, da den giver maskinerne lidt ekstra.

Når man tænder maskinen vil man også lægge mærke til at der er sket noget med skærmen. Skærmen går nu helt ud til kanten, og i samme omgang har den fået den velkendte “notch” som vi kender fra iPhones (sort del i toppen af skærmen, som indeholder kamera osv). Det har mødt en del kritik, men Apple har trods alt været så smarte at sørge for at den kun går ned i menulinjen i toppen af skærmen, så den aldrig er i vejen for indholdet. 

Annonce

Skærmen

De nye MacBook Pro, har også fået opdateret deres skærm betragteligt. Det er nu, og hold nu fast, en Liquid Retina XDR ProMotion Mini-LED skærm. Oversat fra Apple sprog er det en skærm med meget høj opløsning. Som er tættere på OLED kvalitet end hidtil. Dvs. at sort er mere sort, da lyset i områder af skærmen kan slukkes helt. Derudover er der ProMotion, som, kort sagt, betyder at skærmen kan vise hurtig bevægelse mere flydende.
Der er altså tale om opgraderinger som alt i alt, giver et betydeligt bedre billede. 

M1 Pro og M1 Max

Computerne indeholder også Apples nye chips M1 Pro og M1 Max. De giver en kraftig forbedring over M1 chippen fra sidste års 13” MacBook Pro. For at undgå at gå for meget i tekniske detaljer omkring ydelse osv. vil jeg bare sige at vi her har at gøre med computerkraft til professionelle. Så mit råd her, er at M1 Pro, er mere end rigeligt, for hvis du har brug for M1 Max, så læser du ikke her.
Derudover kan man også vælge dem med forskelligt antal “kerner”. Men det er altså også uden betydning for den gængse forbruger. 

MacBook Pro M1 pro og max chip

Funktioner

En opdatering som mange måske vil være glade for, her i dette Covid-19 Limbo, er at computerens webcam er blevet opdateret. Så man nu kan holde online møder eller FaceTime med et endnu bedre billede end før. 

Højttalerne er de Hi-fi højttalere som har siddet i Apples dyre modeller de seneste år, og som virkelig lyder godt. Det er helt blevet en fornøjelse at høre musik på computeren. Som noget nyt har de nu også fået det Apple kalder Rumlig Lyd, som er en form for simuleret surround sound. Jeg har endnu ikke oplevet det på en computer, men i AirPods Pro fungerer det overraskende godt. 

Der er også sket noget på computerens porte, HDMI er nu tilbage. Det betyder at man ikke længere skal købe en ekstra dock, for at kunne afspille video på et fjernsyn via HDMI.
Derudover er MagSafe opladeren også tilbage, som er den oplader vi kender fra de gamle MacBooks, hvor opladeren sidder magnetisk fast på computeren. Det er en fordel hvis man kommer til at trække i ledningen, så er det nemlig bare opladeren der frakobler. I stedet for at computeren ryger på gulvet. 

Annonce

Batteritid

Man får nu helt op til 21 timers batteritid med 16” modellen, og op til 17 timer med 14” modellen. Det er en kæmpe forbedring. Jeg ejer selv deres 16” fra 2019, og jeg skal virkelig være heldig hvis jeg ser bare halvdelen af batteritiden for 14” modellen. Det er altså nu en computer hvor man med ro i sindet, kan tage den med i skole eller på arbejde uden at slæbe opladeren med. Pludselig blev den bærbare computere mere mobil.  

Konklusion

Vi har altså her en stor opdatering på mange måder. Der er den bedre skærm, den meget bedre batteritid, de nye M1 Pro og Max chips, og den rumlige lyd (Spatial Audio). Så man kan sige at opdateringerne har været hele vejen rundt. Så må man overveje med sig selv om det gør noget at en virker lidt tykkere eller at den mangler touchbar. Personligt tror jeg dog godt at jeg kunne leve med de ting, for alt det ekstra man får. 

Købsanbefaling: MacBook Pro M1 14″ eller 16″ 2021

For langt de fleste, vil man skyde langt over målet, selv med de “billigste” modeller, af både 14” og 16”. Ment på den måde at man altså får mere end rigeligt med power. Medmindre man vil bruge maskinen til at spille spil på, som man normalt ikke køber en MacBook for. Som sagt har jeg selv en 16” nu, skærmen er stor og lækker, men det er også en stor computer, og hvis man virkelig har brug for en stor skærm, så er selv 16” stadig for småt alligevel.
Min købsanbefaling bliver derfor 14” i den billigste version. Den ville kunne klare alle opgaver du smider efter den, og har en god størrelse til stadig at være med rundt. Du går heller ikke glip af funktioner, da den eneste forskel på 14” og 16”, er skærmstørrelsen. 

LÆS MERE OG KØB HER

Annoncelink