Derfor skal du vælge Apple Watch SE over Series 3

Apple Watch SE

Apple Watch Series 3 udkom I 2017. Det er 4 år siden og Series 3 er bare blevet hængende som det billigere alternativ, inden der var en specifik SE model af Apple Watch. Men da der så udkom et Apple Watch SE i 2020, blev Series 3 stadig hængende. Det er ikke for at sige at det ikke er et godt produkt. Men der er virkelig sket meget siden det udkom. På alle dele af uret.
Jeg vil her gennemgå de største forskelle på de to modeller. 

Skærmen

Man får over 30% mere skærm på SE end man gør på Series 3. Det kan virke som en mindre detalje. Men det har en ret stor betydning, når skærmen er så lille som den er. Jeg gik selv fra Series 2 til Series 4 og det gjorde virkelig en stor forskel, både på hvor let skærmen var at læse, men også hvor meget lettere den var at betjene. Det vil især gøre en stor forskel hvis man har tænkt sig at bruge uret mens man er aktiv. Det kan enten være på løbeturen eller bare under en gåtur, hvor man gerne vil kunne holde øje med sin fremgang. I sådanne situationer hvor man kan have svært ved at holde armen helt stille, er det især en fordel med en større skærm, som dermed vil være lettere at aflæse hurtigt.
I min optik er denne forskel alene nok til at retfærdiggøre prisforskellen der er på de to modeller.  

Apple Watch se vs Series 3

Til venstre ses Apple Watch SE og til højre ses Series 3.

Indmaden

For at holde prisen nede, er chippen i Apple Watch SE ikke den nyeste (ligesom med iPhone SE). Men den er trods alt to generationer nyere end chippen i Series 3. Hvilket i hvert fald vil gøre at den er supporteret i to år mere. Altså får man opdateringer og potentielt nye funktioner i længere tid end man gør med Series 3. Derudover er der sket meget på ydeevnen for hver generation, så Apple Watch SE vil helt sikkert være det mest fremtidssikrede valg. Hvilket er en fordel hvis man har tænkt sig at have det i noget tid.
Derudover vil der også være en mærkbar forskel på hvor hurtigt uret reagerer. I slutningen af perioden hvor jeg brugte mit Series 2, var det blevet mærkbart langsommere. Det gjorde at man i sidste ende næsten ikke orkede at bruge det. Jeg siger ikke at det nødvendigvis er sådan med Series 3 endnu. Med SE vil der dog gå betydeligt længere tid, før man risikerer at stå med et langsomt ur.

Det man får ekstra

Apple Watch SE har en model med mobilforbindelse, som giver mulighed for at forlade hjemmet uden telefonen. Helt uden at man går glip af opkald og beskeder. Hvilket er utroligt praktisk ved løb fx. Det er dog en model man betaler ekstra for, så der skal man lige overveje om det er det værd. Ved nogle mobilselskaber koster det også ekstra at have mobilforbindelse på sit Apple Watch (ca. 20 kr./md.).
Men umiddelbart er det nok de færreste der ikke ville klare sig fint med modellen uden mobilforbindelse. Da man sagtens kan tracke sin aktivitet uden mobilforbindelse. Den eneste forskel er om man kan modtage opkald og beskeder, uden at have sin mobil med.
Derudover får man også faldregistrering, kompas, måling af støjniveau og en nyere hjertesensor, som er den der bl.a. måler pulsen.

Konklusion

Der er altså opdateringer at hente hele vejen rundt, og med en vejledende prisforskel på kun 600 kr. får man altså virkelig meget for det beskedne ekstra beløb. Derudover er jeg i tvivl om hvor længe man har glæde af et Series 3, og af den grund ville jeg ikke anbefale andet end at vælge Apple Watch SE. 

LÆS MERE OG KØB HER

Annoncelink

Annonce