Hvorfor Apple TV er smart

AppleTV

Apple TV er et af de Apple produkter jeg bruger mest. Fjernbetjeningen til fjernsynet bliver stort set ikke brugt, alt bliver set gennem Apple TV. 

Hvad er Apple TV?

Apple TV er en lille streamingboks du sætter til dit tv. Den er først og fremmest til at streame film og tv på. Dog er der, med de nyeste versioner, kommet App Store på boksen. Ligesom vi kender fra Apples andre produkter, som gør at man også kan installere spil og apps.
Der er også indbygget AirPlay, som gør det muligt at dele indhold fra iPhones, iPads og MacBooks så man kan se det på den store skærm. 

Annonce

Hvorfor er Apple TV smart?

Min egen generelle erfaring med smart-tv delen i fjernsyn, er at det ikke er super hurtigt og ofte lidt kluntet at bevæge sig rundt i. Jeg foretrækker derfor selv at bruge Apple TV, da jeg både synes at det kører bedre, men også er super brugervenligt at navigere i.

Nogle Smart tv har stadig et begrænset udvalg af apps, hvor der kan være lang ventetid på at nye tjenester kommer til lige netop dit tv. Med Apple TV vil du opleve at nye apps kommer lige så hurtigt som de gør til iPhone. 

En oplagt fordel ved Apple TV er at det selvfølgelig er en del af Apples økosystem. Så hvis man fx allerede ejer en iPhone, iPad eller MacBook, så kan man bruge det til at streame indhold op på TV skærmen. Nemt og trådløst. Hvis man også har deres tjenester som fx Apple Music og Apple Arcade, så findes de også på Apple TV.

Apple TV har også den smarte funktion at man har mulighed for at indtaste tekst via sin iPhone. Det kan være når man vil søge på Netflix. Så snart man trykker på feltet, kommer der en notifikation op på ens iPhone. Notifiktationen spørger om man vil skrive teksten der og kommer så op med tastaturet. Så slipper man for at sidde og bøvle med det på skærmen.

Man kan også bruge sin iPhone som fjernbetjening, hvis man ikke lige kan finde den rigtige fjernbetjening.

Hvis man allerede ejer andre Apple produkter, er Apple TV en god forlængelse af den brugeroplevelse man er vant til.

Apple TV 4K

Hvad er knapt så smart?

Den åbenlyse årsag til ikke at købe Apple TV, er at alle nyere fjernsyn efterhånden har nogenlunde samme funktion indbygget. Så hvis man synes at det allerede opfylder ens behov, er der ingen grund til at gå ud og bruge lige omkring 1500 kr. på en Apple Tv boks.
Det fører videre til den næste ting der ikke er helt smart: Prisen. Med en startpris på omkring 1500 kr. for den nyeste model, kunne man godt ønske sig nogle større fordele ved at bruge den, frem for de indbyggede smart funktioner i fjernsynet.

Købsanbefaling

Jeg vil anbefale at man køber den nyeste version, som hedder Apple TV 4K, fordi den kan give det bedste billede. Hvis man ikke har et tv lige nu, som kan vise 4K, så er det stadig en fordel da man så ikke behøver at skifte Apple TV næste gang man skifter tv. Derudover er prisforskellen mellem de to modeller ikke specielt stor.
Medmindre man ved at man skal spille en masse spil på Apple TV, så vil jeg anbefale at købe den med mindst plads på (32GB). Da det er den eneste forskel der er på de to modeller og de fleste aldrig vil få brug for mere. 

Annoncelink

Læs også

iPhone 13: Pro eller ej
Derfor skal du købe iPad (2021)
Derfor skal du købe HomePod Mini
Derfor skal du købe MacBook Pro M1 14” eller 16”
Fordele ved Apple Arcade