iMac 24” (2021): Den perfekte computer til hjemmet?

iMac m1

I Maj 2021 udkom en ny version af Apples iMac med den nye M1 processor. Det medførte også et helt nyt design og en masse nye farver.
Det varer ikke længe før det er et år siden den udkom, men derfor ville jeg alligevel lige fremhæve den, da det er et af mine favorit produkter fra Apple i 2021. Jeg synes at designet er ramt helt perfekt og det er virkelig bare en flot maskine at have stående. Hvis plads var noget jeg havde haft lidt mere af, havde jeg også haft en nu. 

Det Apple har lavet her, er simpelthen en computer som man gerne vil have stående fremme. Man kan rent faktisk lave en kontorplads i sin stue som vil pynte i rummet.

Designet 

Den bedste opdatering i denne model, er uden tvivl designet. Det gamle design fejlede som sådan ikke noget, men det var tid til noget nyt. Og det fik vi. Den er gået fra at have et mere buet design, hvor den var tykkest mod midten, til nu at være en helt flad og kun 11.5 mm tyk. Det er en imponerende tykkelse i forhold til alt hvad der er indeni. Deriblandt selve computeren. Der er også blevet plads til nogle gode højttalere, så man slipper for at sådan nogle skal fylde på skrivebordet. Så med kun en enkelt ledning i computeren for at være køreklar og trådløst tastatur og mus, er der derfor alle forudsætninger for et rydeligt skrivebord. 

Apple iMac M1 2021

Noget andet nyt ved designet er farverne. Før var der kun sølv, nu kan man vælge mellem grøn, blå, gul, orange, rød, lilla og sølv. Der er altså en til enhver smag. Det er ikke nyt for Apple med mange farver. Men det er helt sikkert et velkomment gensyn. 

Ydelse

Den anden opdatering, som virkelig har forbedret denne model, er at den nu kører på Apples M1 chip. Det er bl.a. takket være den, at designet har kunne få den store overhaling som det har. Takket være M1 chippen er det nu også en maskine som nemt og hurtigt kan klare alle opgaver for hele familien. Det er kun professionelle med meget krævende behov, som skal overveje om den er kraftig nok. Alle andre vil få den perfekte hjemmecomputer i denne iMac.

Lyden kommer nu ud af 6 højttalere. Jeg har selv samme lydsystem i min MacBook Pro og det er virkelig god lyd de har fået ud af små indbyggede højttalere. Det er ikke længere nødvendigt at have små højtalere stående ved siden af computeren.
I takt med at verden er blevet mere og mere digital, “takket” være Covid-19, har Apple også valgt at sætte et bedre webcam i computeren, så man nu får endnu bedre billede ved FaceTime opkald og lignende.

Annonce

Købsguide

Indtil videre findes den kun i størrelsen 24”, der er derfor ikke så meget at rafle om, når det kommer til størrelsen. 24” er dog en super god størrelse til de fleste situationer. Det er endda en opgradering fra de 21.5” i forrige model.

Til forskel fra mange andre situationer, vil jeg anbefale at man ikke vælger den billigste model. Men derimod lige går op til den næste model, som koster omkring 13.000. Det er den model som har har 8-core GPU. Den billigste model har 7. Det er dog ikke den eneste grund til at vælge den dyrere model. Det er derimod en blanding af flere ting. Ved at gå en smule op i pris, får man flere porte (usb stik), Touch ID på det medfølgende tastatur, mulighed for at tilslutte internetkabel. Og noget som Apple ikke selv oplyser, er at der er bedre køling af den lidt dyrere model. Det er derfor min anbefaling at vælge den lidt dyrere. Men hvis du ved at det er ting du aldrig får brug for, så kan du også sagtens spare pengene.
Hvis du vil have en specifik farve, er orange, lilla og gul også forbeholdt den lidt dyrere model. 

Annoncelink

Læs også

Derfor skal du købe MacBook Pro M1 14” eller 16”
Derfor skal du købe MacBook Pro 13″ (2020)
Derfor skal du købe MacBook Air M1 (2020)
Ustabilt internet: Hvad gør man?