iOS 18 – Her er nogle af nyhederne

Apple har annonceret iOS 18 ved WWDC 2024, og denne nye opdatering byder på flere spændende funktioner og forbedringer. Her er nogle af nyhederne:

1. AI og Siri-forbedringer

Apple introducerer “Apple Intelligence” med avancerede AI-funktioner, til at lette ens daglige brug af telefonen, herunder en forbedret Siri, som kan give mere intelligente svar og detaljerede trin-for-trin instruktioner. Derudover kommer der også en integration med OpenAI’s ChatGPT, hvor man kan give Siri mulighed for at spørge ChatGPT om ens spørgsmål.

2. Tilpasning af Hjemmeskærmen

Der bliver nu, endelig, mulighed for at omarrangere appikoner og widgets mere frit, så de kan placeres hvor som helst på skærmen. Denne opdatering inkluderer muligheden for større ikoner, mørk tilstand for ikoner, og farvetoner​.

3. Opgraderinger af Kontrolcenter

Kontrolcenter er blevet redesignet for at tillade mere tilpasning, herunder muligheden for at omarrangere kontrolfunktioner, oprette flere skærme til forskellige funktioner og tildele handlinger til iPhone 15 Pro’s handlingsknap​.

4. Beskeder og RCS Support

Besked-appen understøtter nu planlægning af beskeder, hvor man kan vælge at en besked først skal sendes senere. iOS 18 introducerer også Rich Communication Services (RCS) for forbedret kommunikation mellem iPhone- og Android-brugere​.

Annoncer

Få lynhurtigt internet fra Telia, for kun 199 kr./md de første 6 mdr. – Klik her

Få Telmore Play med 3 valgfrie streamingtjenester, fra kun 349 kr./md – Klik her

Få lynhurtigt fibernet fra Hiper fra kun 279 kr./md – Klik her


5. Forbedret Privatliv og Sikkerhed

iOS 18 introducerer muligheden for at låse eller skjule enhver app ved hjælp af Face ID eller Touch ID, med skjulte apps gemt i en sikker mappe. Brugere kan give adgang til kun udvalgte kontakter for apps, der anmoder om kontaktoplysninger​.

6. Ny Adgangskode App

En dedikeret adgangskode app gemmer nu iCloud Nøglering, adgangskoder. Appen vil være tilgængelige på tværs af alle Apple-enheder og endda Windows PC’er.

7. Spilforbedringer

Apple satser meget på gaming, selvom de stadig mangler et ordenligt spilkatalog, men denne gang, har de introduceret en ny Spiltilstand som reducerer baggrundsaktivitet for at optimere ydeevne og reducere latenstid.

iOS 18 er kompatibel med alle iPhones fra iPhone XS og nyere.