iPhone 13 Pro anmeldelse

iPhone13pro

Nu kunne min iPhone 11 Pro Max ikke mere. Eller det vil sige, nu kunne jeg ikke vente længere, på at få en ny model. Allerede da iPhone 12 udkom, med det nye design, var det svært at stå imod. Men det lykkedes! Og hvor er det en god ting. iPhone 13 Pro Max er uden tvivl, den bedste telefon jeg har haft. Lige fra den betydeligt forbedrede batteritid, til det endnu bedre kamera, og den flotte skærm, som nu har fået det Apple kalder for ‘ProMotion’ – jeg vender tilbage til, hvad det betyder. Derudover er der, som altid en opdateret chip, nu A15. Som ifølge Apple er “den hurtigste chip i en smartphone nogensinde” – lige indtil næste år.Det kan være at iPhone 13 Pro ikke virker som den store opgradering i forhold til iPhone 12 Pro. Men hvis man ser isoleret på hvad iPhone 13 pro kommer med, så er der altså både nogle efterspurgte og tiltrængte forbedringer.  

iPhone 13 Pro anmeldelse : Designet

Designet minder næsten fuldkommen om designet på iPhone 12 Pro. Lige pånær nogle småting, som fx at kameralinserne har haft vokseværk, og er blevet betydeligt større. Samt den berygtede ‘notch’ i toppen af skærmen er blevet en lille smule mindre (ca. 20%). Også telefonens tykkelse er vokset en smule, men ikke noget betydeligt. Ellers er det samme flotte, firkantede design i rustfrit stål og glas, som trækker tråde tilbage til designet på iPhone 4 – et af mine favorit iPhonedesigns.

iPhone 13 Pro anmeldelse: Skærmen

Skærmen kunne på mange punkter forveksles med skærmen i iPhone 12 pro, som er en virkelig god skærm. Lysstyrke er dog forbedret, så den nu kan blive endnu lysere og dermed lettere at læse når man er ude i solen fx. Men der hvor vi adskiller os, i år, er når det kommer til opdateringsfrekvensen. En betegnelse for, hvor hurtigt skærmen kan opdatere billedet, i forhold til at vise hurtig bevægelse. Der er vi altså oppe på at den kan komme op på 120 Hz. Hvor iPhones før har ligget på 60 Hz.

Hvad skal vi så bruge det til, i en telefon? Vi skal bruge det, når vi scroller, swiper og hvad vi ellers gør. Det vil altså få alt bevægelsen på telefonen, til at virke mere flydende og pænt. Jeg havde ikke store forventinger til denne opdatering og det er heller ikke det første man lige lægger mærke til. Men det virkelig noget for hvor hurtig og flydende telefonen generelt virker. 

iPhone 13 Pro anmeldelse : Kameraet 

Kameraet har fået noget af en overhaling. Det tager nu endnu bedre billeder i ‘nat tilstand’, altså selv når belysningen er dårlig. Det har Apple formået ved at gøre linserne større, så de dermed kan optage mere lys, hvilket er essentielt når der ikke er meget af det.
Kameraet kan nu også tage ‘makro’ billeder. Det vil sige at man kan tage billeder af motiver endnu tættere på og få nogle detaljer med, som det ikke før har været muligt med en iPhone. Personligt er det den funktion jeg fandt sjovest, da jeg lige havde pakket telefonen ud, og den giver nogle gode muligheder for at tage nogle flotte nærbilleder.

På videofronten er der også sket noget. der er nu kommet en ny funktion som hedder ‘filmisk funktion’ som er en måde at optage video på. Hvor iPhonen selv forudser hvilken del af billedet der skal være i fokus. Ligesom man kender det fra film, hvor fokus skifter mellem de dele af billedet hvor vores fokus skal ligge. 

iPhone 13 Pro anmeldelse : Batteri

I mange år, har Apple næsten været besatte af at alle deres produkter skulle være så tynde som muligt. De blev derfor tyndere og tyndere, mens sådan noget som batteritid blev nedprioriteret og dermed har stået meget stille. Men det er slut nu. I iPhone 13 Pro Max er der op til 8 timers mere batteritid end på iPhone 12 Pro Max. Det udregnes i tid man ville kunne se video, på én opladning. Hvor vi er gået fra 20 timer til 28 timer. Hvilket er noget af en opgradering, og betyder at der er dage hvor jeg er gået i seng med omkring 70% batteri tilbage på telefonen. Det generer mig ikke at lægge telefonen på en oplader hver nat. Men i de tilfælde hvor det måske ikke lige er muligt, skal man altså ikke længere panikke.

Selv standardstørrelsen iPhone 13 Pro, er gået fra 17 til 22 timer. Hvilket er to timer mere end sidste års Pro Max model. Så selvom man ikke er til den store størrelse fra Max-modellerne, så er der altså en mulighed for at få masser af batteri. Afhængig af forbrug, ville jeg vove at påstå at de fleste ville kunne få op til 2 dages batteri ud af begge Pro modellerne.

iPhone 13 Pro anmeldelse: Konklusion

Det er, efter min mening, en af de iPhones der har bragt de mest brugbare opdateringer med sig: Skærmen der kører endnu mere glidende, kameraet der tager bedre billeder i alt slags lys, makro tilstanden så man kan tage billeder tættere på, og batteritiden til flere dage.

Det eneste minus jeg lige kan se, er at den omtalte ‘notch’ ikke er helt væk. Selvom den egentlig ikke generer mig, ville det være det næste naturlige skridt. Men det kræver også at de har en god løsning i forhold til at skjule frontkameraet og Face ID osv. Så jeg kan godt leve med at den bare er blevet lidt mindre – indtil videre.

Igen, iPhone 13 Pro, kommer ikke med banebrydende ny teknologi, men den kommer med flere “små” opdateringer, som gør at det er en virkelig god telefon. Selvom man måske ikke er en “Pro” forbruger, så synes jeg den er værd at overveje for de fleste. Især på grund af batteritiden og kameraet. Men hvis “man bare skal kunne skrive og ringe”, så ville jeg nok tage et kig på iPhone 13, lige her

Hvis den havde været lidt billigere, havde jeg sagt at det var en nem beslutning, at selvfølgelig skulle man købe den. Men man skal nok være mere end almindeligt udfordret på batteritiden, hvis man skulle opgradere fra iPhone 12 Pro. 

LÆS MERE OG KØB HER

Annoncelink

Annonce