iPhone 14: Det siger rygterne lige nu

iPhone 14 rygter

iPhone 13 var knapt udkommet før de første rygter om iPhone 14 begyndte. Her vil jeg lave en kort gennemgang af hvad rygterne lige nu, siger at vi kan forvente af den kommende model. Jeg vil gerne understrege ordet rygter, da det ikke er andet. Med årene er rygterne blevet mere og mere præcise, men det er dog stadig ikke andet end gætterier.

Udseendet

Det rygte omkring udseendet som får mest opmærksom lige for tiden, er rygtet om at vi vil se en betydeligt mindre “notch” (den sorte fom i toppen af skærmen hvor kameraet osv sidder). Især i Pro modellerne, hvor den skulle blive delt i to – en pille formet del til sensorerne samt et hul til kameraet. Personligt generer den mig slet ikke, men hvis de har fundet på noget som de mener er smartere, så er jeg da åben for det.

Telefonen skulle komme i fire versioner denne gang: iPhone 14, iPhone 14 Max/Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max. Dermed kan det være slut med Mini versionen. Det ville være ærgerligt, men efter dårlige salgstal for både iPhone 12 Mini og iPhone 13 Mini, er det måske ikke så underligt. I stedet bliver det måske muligt at få en større iPhone uden den behøver at være Pro. Samtidig er der rygter om at der også skulle være pillet lidt ved dimensionerne, så telefonerne bliver lidt højere. Det er nok bare et spørgsmål om ændring i aspect ratio, som også nævnes i nedenstående tweet. Det skulle kun gælde Pro modellerne og er sikkert bare pga. den ændrede notch.

Som man kan se på tweetet herunder, skulle der også for første gang være forskel på forsiden af Pro og ikke-Pro. Man får dermed ikke det rygtede design af notchen med, hvis ikke man køber Pro.

Pro modellerne kunne også komme i en titanium version denne gang. Hvad det præcis vil betyde, må vi se om vi bliver klogere på snart. Noget jeg dog ved om titanium er at det er lettere og dyrere end rustfrit stål, som telefonerne er i nu. Så det kunne være en god forbedring for vægten på telefonen, især for Max modellerne. Dog ville det ikke nødvendigvis være godt for prisen.

Indeni

Sammen med den nye iPhone skulle der også blive introduceret en ny version af den chip der driver telefonen, A16. Den skulle dog være forbeholdt Pro modellerne, hvorimod standardmodellerne skulle køre på en ny version af A15 chippen, som sidder i iPhone 13. I de tilfælde plejer de gerne at have fået lidt justeringer og så kommer der lige et “X” på navnet. Så den kunne hedde A15X.

Kameraet skulle blive opgraderet til et 48 MP kamera. Det er lidt af et hop fra de 12 MP kameraerne har nu. Der går dog rygter om at telefonen stadig vil tage billeder i 12 MP og at de ekstra MP primært er for at give bedre dybde i billederne. Hvordan det helt skulle fungere, kan jeg ikke gøre mig klog på. Der skulle dog være opgraderinger hele vejen rundt på kameraet. Men er det ikke også blevet en selvfølge efterhånden?
Frontkameraet skulle også få en lille overhaling, som bl.a. ville indeholde autofokus funktion.

Læs også

De mest spændende Apple rygter for 2022
Derfor skal du købe iPhone SE 3
iPhone SE 3 eller iPhone 13 mini
iPhone 13: Pro eller ej
De bedste tips til din iPhone