iPhone 14 Pro – Tid til en opdatering?

iphone14pro

Den 7. September viste Apple den nye iPhone 14 Pro frem til deres “Far out” keynote. Fredag den 16. September kommer den til salg i butikkerne. iPhone 14 Pro byder på flere nyheder: Kameraet er gået fra 12MP til 48MP, skærmen har fået funktionen “always on” ligesom nyere Apple Watch modeller, og så er den udskældte “notch”, i toppen af skærmen, væk. Næsten.

Dynamic Island

Nyheden der efterfølgende har fået mest opmærksomhed er uden tvivl den nye Dynamic Island. Dynamic Island er et lille sort, pilleformet område i toppen af skærmen, som indeholder frontkameraet og diverse sensorer. Den erstatter den “notch” i toppen af skærmen, som vi har været vant til siden iPhone X. Personligt har jeg aldrig haft et problem med den omtalte “notch” og synes hurtigt man vænner sig til ikke at se den. Dynamic Island er dog mere end bare en lille holder af sensorer. Som navnet antyder er den nemlig dynamisk. Det vil sige at feltet udvider sig til at vise forskellige informationer. Det demonstreres i videoen herunder.

Credit: Apple.com

Dynamic Island er et godt eksempel på Apple når de er bedst. Måden de har omdannet et “dødt” felt på skærmen, til en integreret del af telefonens funktioner. Det er godt tænkt. Hvordan det fungerer i praksis og i dagligdagen, må vi blive klogere på når man folk får dem i hænderne.

Kameraet

Siden iPhone 6S har kameraet haft 12MP. Det er nu blevet til 48MP. Flere Mega pixels betyder ikke nødvendigvis bedre billeder, men det kan øge detaljegraden betydeligt. Ud fra de første anmeldelser tyder det på at Apple har været klar til skiftet. Kameraets opgradering er nemlig noget af det der bliver fremhævet.

Kameraet har fået den nye funktion de kalder Action Mode. Den sørger for at holde billedet stabilt selvom man fx løber. Så i stedet for en hoppende video, skulle man kunne opnå at få en mere flydende video. Hvis man ofte optager videoer under diverse aktiviteter, vil iPhone 14 Pro derfor være et godt valg.

Annonce

Skærmen

Skærmen har nu fået funktionen always on. Noget som andre smartphones har haft i lang tid, og som også Apple Watch har haft i noget tid. Forskellen på iPhone og de andre smartphones er at de andre bare viser klokken og andre småting, på en ellers slukket skærm. iPhone 14 Pro viser samme skærmbillede som når den er tændt, bare i en mere nedtonet udgave. Man kan derfor se samme informationer som når skærmen er helt tændt, bare uden man lige skal trykke på skærmen for at få liv i den. Det er som om funktionen giver mere mening på Apple Watch end på en iPhone. Jeg læste dog at det nu endelig giver mening at bruge iPhone som fjernbetjening til Apple TV, fordi skærmen ikke slukker hele tiden. Det er i hvert fald et sted hvor det er brugbart.

Konklusion

iPhone 14 Pro har nogle gode opdateringer. Man kunne godt snart savne noget lidt “større” – som året hvor man kunne gå fra iPhone 7 til iPhone X. Men det er trods alt den største opdatering siden iPhone 12 kom med det nye design. Med Dynamic Island har telefonen noget helt nyt, kameraet har fået en større opdatering og så har skærmen fået funktionen always on. De tre ting er en betydelig udvikling af iPhone Pro. Men er det nok til at skifte sin iPhone 13 eller iPhone 13 Pro ud? – det må blive et nej. Har man en ældre iPhone end det, så får man dog rigtig meget opdatering for pengene.

Annoncelink

Læs også

iPhone 14 – Første indtryk
Det her viste Apple frem til deres “Far Out” keynote
De 5 bedste nyheder i iOS 16
Nedsæt dit varmeforbrug med Tado
Ny iPhone – Med eller uden abonnement?

Comments

  1. Pingback: WWDC 2023: Hvad kan vi forvente? - Æbleguiden

Comments are closed.