iPhone 15 eller iPhone 15 Pro?

Iphone 15 eller iPhone 15 pro

Apple har netop lanceret deres nyeste og mest avancerede enheder, iPhone 15 og iPhone 15 Pro. Mens iPhone 15 Pro naturligt set er mere funktionstung og kraftfuld, kan den være overkill for mange brugere. iPhone 15 har dog også fået pro-funktioner som Dynamic Island, et 48MP hovedkamera og meget mere. I denne artikel vil vi dykke ned i forskellene mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro.

Skærmstørrelse og design

iPhone 15 og iPhone 15 Pro har en skærmstørrelse på 6,1 tommer, mens iPhone 15 Plus og iPhone 15 Pro Max har en skærmstørrelse på 6,7 tommer. En stor ændring for de mere overkommelige iPhone 15 og iPhone 15 Plus er tilføjelsen af Dynamic Island, som tidligere var forbeholdt Pro-modellerne. Skærmens lysstyrke er nu ens på alle iPhone 15-modeller. Dog er iPhone 15 Pro og Pro Max stadig de eneste modeller med Always-On og ProMotion.

Selvom skærmene på iPhone 15-modellerne nu har samme opløsning og lysstyrke, har iPhone 15 Pro og Pro Max stadig smalere rammer end iPhone 15 og iPhone 15 Plus. Derudover kommer de nye iPhones i forskellige farver, som vi vil komme ind på senere.

Ydeevne – A17 Pro vs. A16 Bionic

Dette er andet år i træk, hvor Apple har udstyret Pro-modellerne med den nyeste A-serie chip og givet sidste års chip til de standardmodellerne. Årlige forbedringer af ydeevnen bliver mere og mere minimale, men Apple hævder, at A17 Pro er “den hurtigste mobile CPU.” – men det er de nye jo hvert år.

Både A16 Bionic og A17 Pro er mere end kraftfulde nok til stort set alle brugere. Men her er et par ekstra specifikationer for A17 Pro:

 • Op til 20% hurtigere GPU end A16 Bionic.
 • Op til 10% hurtigere CPU end A16 Bionic
 • Op til 2x hurtigere neural engine
 • Evne til at udføre 35 billioner operationer pr. sekund


Annonce

Batterilevetid

Når det kommer til batterilevetid, har iPhone 15-modellerne de samme vurderinger som iPhone 14-modellerne. Vi må vente og se, hvordan resultaterne i den virkelige verden sammenligner, men her er Apples vurderinger for video- og lydafspilning:

Video-
afspilning
Lyd-
afspilning
iPhone 1520 timer80 timer
iPhone 15 Plus26 timer100 timer
iPhone 15 Pro23 timer75 timer
iPhone 15 Pro Max29 timer95 timer

Kameraer

Nogle af de største nyheder på iPhone 15, og især iPhone 15 Pro og Pro Max, er de nye kameramuligheder. Alle iPhone 15-enhederne har et 48MP hovedkamera, næste generations portræt med fokus og dybdekontrol, Smart HDR 5 og meget mere. Men iPhone 15 Pro og Pro Max skiller sig ud med de mest kraftfulde kameraer. I år får iPhone 15 Pro Max det mest avancerede kamera med en 5x optisk zoom (3x for iPhone 15 Pro som iPhone 14 Pro). iPhone 15 Pro og Pro Max hovedkameraer har også mere avancerede sensorer, selvom alle iPhone 15-enheder har 48MP sensorer.


Annonce

USB-C

En af de største ændring for iPhone 15, er skiftet fra Lightning til USB-C. Alle fire modeller har den universelle forbindelse, men Pro og Pro Max tilbyder meget hurtigere overførselshastigheder med USB 3-understøttelse på op til 10 Gbps. USB 3 på Pro-modellerne muliggør nogle spændende nye funktioner som optagelse af video direkte til en ekstern SSD og mere.

Farver

iPhone 15 og iPhone 15 Plus fås i følgende fem farver:

iPhone 15
 • Sort
 • Blå
 • Grøn
 • Gul
 • Lyserød

iPhone 15 Pro og Pro Max fås i:

iPhone 15 pro
 • Naturligt titanium
 • Blåt titanium
 • Hvidt titanium
 • Sort titanium

iPhone 15 vs. iPhone 15 Pro: Hvilken skal du købe?

Nu hvor vi har gennemgået forskellene mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro, er spørgsmålet, hvilken en du skal købe? Det afhænger af dine behov og dit budget. Hvis du er en almindelig bruger, der ikke har brug for de mest avancerede funktioner, er iPhone 15 et godt valg. Den har stadig mange spændende funktioner som Dynamic Island og et kraftfuldt kamera. I det tilfælde kan det dog betale sig lige at læse indlægget: Derfor kan iPhone 14 Pro være et bedre valg end iPhone 15

Hvis du derimod er en professionel bruger, eller bare en der ønsker det bedste af det bedste, er iPhone 15 Pro værd at overveje. Den har en mere kraftfuld chip, et avanceret kamera og en række eksklusive funktioner som Always-On og ProMotion.