iPhone SE (2020) – kan det betale sig at købe den nu?

iPhone se 2020

iPhone SE er Apples svar på en budgetvenlig telefon. Den lave pris opnåes ved at man får en telefon med lidt ældre indmad og et lidt ældre design, som er billigere for Apple at producere. Da den første iPhone SE udkom, var det med indmaden fra den foregående model, iPhone 6S. Den kom dog med udseendet fra iPhone 5, i en tid hvor mange savnede den mindre og mere handy telefonstørrelse. Den blev derfor super populær pga. størrelsen og prisen. Siden er der kommet en ny model som har udseendet fra iPhone 6/7/8. Det er altså det helt klassiske iPhone design med homeknappen i bunden af skærmen. Lige pt. er det også den eneste nye model, med designet med homeknappen. Om det bliver den sidste med det design, bliver muligvis snart klogere på, for nu er der også rygter om en 3. version af iPhone SE, som muligvis kommer til marts. 

Hvad får man med iPhone SE?

Først og fremmest får man en iPhone i en mere budgetvenlig udgave end mange af de andre modeller. Med en vejledende startpris på kun 3599 kr. er der ikke nogle af de andre iPhones der kan være med prismæssigt.
Derudover får man som sagt det samme design som ved iPhone 6/7/8, hvor der er den sorte ramme rundt om skærmen. Man får dermed en lidt mindre skærm, i forhold til de nyere iPhones hvor skærmen går helt til kanten.
I samme design låste man også telefonen op med TouchID, i stedet for FaceID, det er også tilfældet her.
Indeni har den samme chip som også sad i topmodellerne af iPhone 11 fra 2019. Der er dermed ikke noget “budget” over ydelsen af telefonen. Den kan derfor sagtens være med, når det kommer til sådan noget som spil.

Annonce

Hvem henvender iPhone SE sig til?

Den henvender sig til dem der ikke vil betale over 5000 kr. for deres telefon. Og dem der ikke går op i om telefonen kan alt det nyeste, men bare gerne vil have en god telefon, med Apples styresystem. I bund og grund får man stort set den samme oplevelse som med andre iPhones. De største ofringer for at få den billige pris, ligger nok på kameraet, skærmen og nu 5G.

iPhone SE (2020) - kan det betale sig at købe den nu?

Er det et godt tidspunkt at købe iPhone SE nu?

Som udgangspunkt får man jo altid mest ud af at købe en telefon så tæt på udgivelsen, som muligt. Men i og med at den her model ikke handler om at have de nyeste funktioner, så er den nærmest lige så god nu, som da den udkom. Den eneste forskel vil være, at en iPhone normalt får opdateringer i omkring 6 år. Og nu er det så halvandet år mindre end da den udkom. Men det kan ændre sig, og den er stadig brugbar efter.
En årsag til ikke at købe nu, ville være rygterne om at den næste version er på vej, og muligvis udkommer til marts. Det er kun rygter og dermed slet ikke sikkert. Men hvis man køber en telefon for at have den i en længere periode, så kan det godt svare sig lige at vente på den nyeste model. Så er man nemlig sikret at man har en telefon der holder så længe som muligt.

LÆS MERE OG KØB HER

Annoncelink

Læs også

Købsguide: iPhone 12 eller iPhone 13?
Derfor skal du købe iPhone 13
Derfor skal du vælge Apple Watch SE over Series 3
Fordele ved Apple Arcade