Købsguide: iPhone 12 eller iPhone 13?

købsguide iphone 12 eller 13

Jeg er blevet spurgt om man skal vælge iPhone 12 eller iPhone 13, og ville derfor oprette dette indlæg for at dele mit bud på hvad man skal vælge, samt argumenterne for det.

Når man køber en ny iPhone, er det en halvdyr investering og hvis ikke man går op i at have det nyeste altid, så vil man måske gerne have at man får så mange år ud af den, som muligt. Men samtidig vil det heller ikke gøre noget hvis man har mulighed for at spare lidt penge. Det kan være ved at købe sidste års model. Det ville jeg dog være tilbageholden omkring at gøre i denne omgang. Her er mine grunde til det.

Batteriet

Som det første ville jeg overveje grundende til at man skifter telefon. Det jeg oftest hører, er at batteriet ikke holder strøm så godt længere. Så den første grund til at vælge iPhone 13, er at batteriet er blevet betydeligt forbedret. I standardmodellen er vi gået fra at kunne få op til 17 timers videoafspilning i iPhone 12, til at kunne få op til 19 timer i iPhone 13. Det virker måske ikke til at være super meget. Men nu ser man ikke video hele tiden. Så det vil altså sige at det er mere end to timer ekstra ved “normalt” brug hvor den også ligger i lommen noget af tiden.

Annoncer

Få lynhurtigt internet fra Telia, for kun 199 kr./md de første 6 mdr. – Klik her

Få Telmore Play med 3 valgfrie streamingtjenester, fra kun 349 kr./md – Klik her

Få lynhurtigt fibernet fra Hiper fra kun 279 kr./md – Klik her


Chippen

Den næste grund til at udskifte sin gamle telefon er, at telefonen er blevet langsom. Det er altså også noget man kan udsætte lidt ekstra, ved at vælge iPhone 13. Da den har en nyere og hurtigere chip end iPhone 12. Det gør også at telefonen vil modtage opdateringer i længere tid og man dermed har en telefon der er brugbar i længere tid. For den beskedne prisforskel mellem de to modeller, får man altså en telefon der potentielt holder 1-2 år længere.

købsguide iphone 12 eller 13

Flere grunde til at vælge iPhone 13

En anden grund til at vælge iPhone 13, er at man også får et bedre kamera. Kameraet er noget af det som har fået den helt store overhaling i dette års model. Det har fået større sensorer som tager mere lys ind, hvilket giver flere detaljer og tager bl.a. bedre billeder i mørke omgivelser. Man får også flere 5G frekvenser, hvilket vil have en betydning for telefonens 5G forbindelsen. Dette kan være godt at tage med, for fremtiden, selvom udrulningen af 5G ikke er så langt i Danmark endnu, i hvert fald ikke for alle selskaber.
Skærmen er også blevet mere lysstærk, så man bedre kan se hvad der foregår på skærmen, i meget lyse omgivelser. Det bliver man glad for, når man står en sommerdag i solen.

Grunden til at sige “nej tak” til de forbedringer iPhone 13 kommer med, kunne være prisen. Altså man kan måske klare sig med iPhone 12, hvis man til gengæld sparer en masse penge. Det er dog ikke noget man særlig ofte gør med produkter fra Apple og det er heller ikke tilfældet lige pt. Hvilket altså også gør at det ikke kan betale sig.
Den billigste model af iPhone 12, ligger til en vejledende pris på 6199 kr. Hvor den billigste iPhone 13 ligger til 6999 kr. Den har til gengæld også dobbelt så meget plads i den billigste model – 128 gb. Med den minimale prisforskel, er der altså ikke noget der taler for, at vælge iPhone 12.

KØB IPHONE 13 HER

Annoncelink

Pro-modellerne

Ved Pro-modellerne, er det nogenlunde de samme årsager, bare endnu bedre forbedringer. bl.a. batteritiden er forbedret endnu mere, hvor man får op til 22 timers videoafspilning ved iPhone 13 Pro, i stedet for 17 timer ved iPhone 12 Pro. Kameraet er også blevet endnu bedre og det samme gælder skærmen. Det er altså samme råd omkring at købe iPhone 13 Pro frem for 12 Pro. 

Læs også

Derfor skal du købe iPhone 13
iPhone 13 Pro anmeldelse
Oversigt: Det bedste MagSafe tilbehør
iPhone SE (2020) – kan det betale sig at købe den nu?