MacBook Air 15″ – Smart eller bare unødvendig?

MacBook Air 15

Apple har udgivet den populære MacBook Air i en 15″ model. MacBook Air har ellers før været kendt som den lille, meget taskevenlige computer fra Apple. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selv var ret begejstret da Apple viste MacBooken frem. Efterfølgende er jeg dog blevet usikker på om den er smart eller bare unødvendig.

Det der taler for, at det skulle være smart, er, at den større skærm giver bedre overblik over hvad der foregår på skærmen. Det unødvendige aspekt, er så at en større skærm også kan indbyde til lidt tungere opgaver (billederedigering, videoredigering, spil etc.) – ting som MacBook Air også sagtens kan klare, dog til en vis grænse. Hvis de opgaver er hovedformålet, er man så ikke bedre tjent med en MacBook Pro?.

Annonce

Hvad er en MacBook Air?

I min optik, er en MacBook Air en lille, let maskine, som ikke fylder meget hvis man skal have den med sig rundt. Den er nem lige at sidde med i sofaen, i toget etc. Ikke at de to eksta tommer skærm gør de ting umulige, men de tilføjer heller ikke noget til det. Tværtimod.

Foto: Apple.com

Det er ikke fordi der er noget galt med den. Der er helt sikkert mange situationer, hvor det er smart med den lidt større skærm, samtidig med at det stadig er en virkelig tynd maskine. Jeg var selv tæt på at finde dankortet frem.

En forsinket M2 maskine

Hvis nu man skulle forholde sig lidt kritisk – og det skal man jo. Så er der bare noget man måske lige skal tænke over. Den udkom med Apples M2 processor, for kort tid siden. Der går rygter om at vi her til efteråret / sidst på året, vil se nye MacBook Air med M3 processoren. Det skulle være pga. mangel på dele, at den er blevet forsinket. Men det kunne være en årsag til lige at vente.

Annoncelink