MacBook Air M2 : De første anmeldelser

MacBook Air m2

Fredag udkom den nye MacBook Air med M2 chippen. En lancering jeg personligt har set meget frem til. Samtidig med lanceringen af maskinen, er de første anmeldelser også udkommet. Anmeldelserne er altid en god indikator for om det er et godt produkt eller om der er ramt helt ved siden af.

Anmeldelser af MacBook Air M2

The Verge

“APPLE’S NEW MACBOOK AIR M2 IS THE START OF A WHOLE NEW AIR-A”
Karakteren: 9/10

Læs anmeldelsen her

Engadget

“Apple’s near-perfect Mac”
Karakteren: 96/100

Læs anmeldelsen her

TechCrunch

“This is the Air you’ve been waiting for”

Læs anmeldelsen her

Gizmondo

“Apple’s MacBook Air with the M2 chip cleverly rethinks what the Air should be.”
karakteren 4.5/5

Læs anmeldelsen her

InputMag.dk

“Den nye MacBook Air er formentlig den bedste ultrabærbare på markedet lige nu. Og selv om prisen er høj, er den faktisk ikke meget højere end hvad konkurrenterne kræver for tilsvarende maskiner. Den er bare lidt bedre.”
Karakteren: 4.5/5

Læs anmeldelsen her

Det positive

Det nye design bliver rost nærmest alle steder, det bliver det bl.a. fordi det har lykkedes Apple at gøre den nye MacBook Air tyndere end den forrige version. Derudover passer det nye design bare virkelig godt til den kompakte lille maskine. Det var også på tide at designet som har fulgt MacBook Air siden starten, blev skiftet ud.

Skærmen bliver beskrevet som den bedste der nogensinde har siddet i en MacBook Air – endda bedre end i 13″ MacBook Pro, samtidig med at den nu har fået skruet lidt mere op for lysstyrken, så den er nemmere at bruge udendørs, på farten. I toppen af skærmen, har maskinen nu fået en notch, ligesom vi kender det fra de større Pro modeller. Det bliver primært taget positivt imod, da den alligevel bare ligger der hvor menulinjen er, så den ikke er i vejen men stadigvæk giver mere plads på skærmen.

Kameraet er gået fra 720P til 1080P hvilket giver en betydelig forbedring i billedekvaliteten. Det bliver nævnt mange steder og det gør det helt sikkert fordi at det virkelig var på tide.

Ydelsen har fået et lille nøk opad, hvilket både ses på hastigheden, men også på chippens effektivitet. Den er blevet presset af diverse anmeldere uden at de har oplevet at den decideret har givet op og er gået i stå. Det lykkedes endda en anmelder at redigere store videofiler, over længere tid, på en MacBook Air, uden problemer.

Annonce

Det negative

Noget der bliver nævnt alle steder, er harddiskens hastighed. Det har været fremme omkring MacBook Pro 13″ M2, at den billigeste model med 256 gb, har en langsommere SSD harddisk end fx modellen med 512 gb. Den er endda langsommere end den var i M1 modellen fra sidste år. Det viser sig at tilfældet er det samme i den nye MacBook Air. Det er en lidt sær ting, men når det så er sagt, så er det ikke noget den normale forbruger skal blive alt for bekymret omkring, da det næppe er noget man vil mærke i dagligdagen. Hvis man skal flytte rundt på store filer og hastigheden der er vigtig, så er det dog noget man bør overveje – men igen, så har man nok også brug for mere end 256 gb.

Noget som måske kan ramme hjemmekontoret, er at det ikke er muligt at tilslutte mere end én ekstern skærm til MacBook Air. Det var det heller ikke i den forrige model, men det bliver stadigvæk nævnt som en af svaghederne.

Det bliver nævnt gang på gang, at MacBook Air mangler en blæser for at opretholde ydelsen under mere krævende opgaver. Det er også rigtigt, når der ikke er nogen blæser i computeren, vil den blive varmere og dermed miste lidt ydelse ved de mere krævende opgaver.

Konklusion

Der er næsten kun ros at finde, når folk beskriver den nye MacBook Air. Rosen går lige fra det nye design, som passer utroligt godt til den kompakte størrelse, til ydelsen på den lille maskine. Der er dog lige kritikken omkring den langsommere harddisk på modellen med mindst plads, samt manglen på blæser. Det er dog hele konceptet ved denne maskine, at den er tynd og lækker, hvilket er opnået ved ikke at putte en blæser i. Derudover er den ikke beregnet til længerevarende krævende opgaver, så er det Pro modellen man skal have. Med hensyn til den langsommere harddisk, så er det et underligt valg fra Apples side. Det kan vi nemt blive enige om. Når det så er sagt, så vil de færreste lægge mærke til forskellen – især hvis man kommer fra en model ældre end M1 modellen.

Noget der især er enighed omkring, er at det her er computeren for flertallet. Hvis ikke du selv ved at du har brug for en Pro, så er det her computeren for dig.

Annoncelink

Læs også

MacBook Air M1 eller M2?
Første indtryk af MacBook Air (M2)
Derfor skal du ikke købe en ældre MacBook lige nu
De bedste steder at købe Apple produkter på afbetaling
Hvad kan vi forvente at se til Apples efterårsevent 2022?