Første indtryk af MacBook Air (M2)

MacBook Air M2 2022

For to år siden udkom MacBook Air med den nye M1 chip. Den var jeg selv meget begejstret for, da MacBook Air endelig var blevet til en computer på linje med de andre modeller. Nu er den næste version så kommet. Denne gang med den nye M2 chip og et helt nyt design. Det nye design inkluderer også den flotteste farve til dato.

Design

Siden MacBook Air udkom første gang, har den haft det velkendte kiledesign hvor den er tyndest i den ene ende og gradvist bliver tykkere. Designet har nu fået en overhaling, så kiledesignet er blevet mere firkantet og den minder nu om de nyere MacBook Pro modeller.
MacBook Air med M1 var 1,61 cm på det tykkeste punkt. M2 modellen er 1,13 cm tyk. Det er virkelig et design der klæder den. Det nye design sammen med den nye farve “midnat” er ganske enkelt ikke til at stå for.

Annonce

Skærmen er vokset en lille smule, fra 13,3″ til 13,6″. Det er også en ny type skærm, som giver det klareste billede nogensinde på MacBook Air. Derudover har den fået den lille “notch” ligesom Pro modellerne. Hvilket gør at kanten omkring skærmen kan blive tyndere.
Notchen er til for at huse bl.a. webcam’et som nu er blevet opgraderet til 1080p, hvilket vil være en fordel hvis man er flittig bruger af FaceTime.

Ydelse

Som nævnt kører den nye MacBook Air på Apples helt nye M2 chip. Det gør den op til 1.4x hurtigere end MacBook Air med M1. Hvis man derimod sidder med en ældre intel version af MacBook Air og tænker om det kan svare sig at opgradere, så er den op til 15x hurtigere end de modeller. Det er dog stadig baseret på Apples egne udtalelser, så lad os se hvordan det ser ud når folk får testet den igennem.

På et fuldt batteri får man op til 18 timers batteritid. Batteriet oplades denne gang via MagSafe igen, som de ellers var ved at udfase. Det er et kæmpe plus. MagSafe stikket sidder fast via en magnet, så hvis man lige snubler over ledningen til computeren, så ryger computeren altså ingen vegne.

Annonce

Købsguide

For at få den største opgradering over den forrige model, skal man op og have den model med 10-core GPU (den dyre af de to modeller). Det er dog ikke nødvendigt for de fleste. GPU’en er den der står for den grafiske del og er altså primært noget man skal overveje at smide flere penge efter, hvis man køber den for også at skulle spille en masse spil fx. Hvis det er tilfældet, ville jeg dog mene at man skulle kigge mere efter en Pro model.
Kort sagt. hvis ikke det siger en noget med GPU og hvor mange “cores” den har. Så er der ingen tvivl om at man bare skal vælge den billigste af de to modeller.

Annoncelink

Læs også

De mest spændende nyheder fra Apples WWDC 2022 keynote
Derfor skal du ikke købe en ældre MacBook lige nu
De bedste steder at købe Apple produkter på afbetaling