MacBook Pro 13” M2 – Hvem er den til?

MacBook Pro 13 M2

Der har været meget opmærksomhed knyttet til den nye MacBook air M2. Selvom den ikke var den eneste MacBook der kom i en ny udgave med M2 chippen. Grunden til “stilheden” herfra, omkring den nye MacBook Pro 13” med M2 chippen, er at den er lidt svær at putte i en kasse. 

Som jeg ser det har den én fordel over den nye MacBook Air med M2: blæsere. Som godt nok sikrer at den kan opretholde en bedre ydelse over længerevarende, krævende opgaver. Men hvis jeg rent faktisk, jævnligt, skulle bruge min computer til den slags opgaver, så havde jeg nok valgt at gå et skridt op og så valgt 14” Pro’en. Der er dog en vigtig lille forskel på de to modeller: prisen. Man må bare erkende at prisen på 13″ modellen er langt mere spiselig end startprisen på 14″ modellen.

Hvad får man?

Man får en Pro maskine, som er lidt mindre “Pro” end de andre, men stadig lidt mere end MacBook Air.

Designet er nok især det sted den deler vandende. Her får man nemlig mere af det man kender i forvejen. Det er en god ting, hvis man er fan af det gamle design. Det er derimod knapt så godt, hvis man bedre kan lide det nye design og de opdateringer der fx er kommet til den nyeste MacBook air. Her kan bl.a. nævnes skærmen der går helt til kanten, som også skulle være en my bedre end skærmen der sidder i 13″ modellen.

Den største forskel på denne model og sidste års model, med M1 chippen, er at den nyeste model har M2 chippen. Læs mere om MacBook Pro 13” M1 her. Pga. M2 chippen er der en forskel på ydelsen mellem de to modeller. Her får man valget om man vil spare pengene på sidste års model og så få en lidt langsommere chip eller om man vil give lidt ekstra for at have det nyeste. Jeg havde selv valgt mulighed to, men jeg vil ikke sige at den første mulighed er et dårligt valg.

Annonce

Macbook Air eller Macbook Pro 13”?

Som nævnt, er den helt store forskel (hvis man ser bort fra udseendet) på de to modeller, om der er blæsere eller ej. Det vil ikke have en betydning hvis det primært er en Facebook/Google maskine man skal have sig eller en computer til skolebrug eller lignende. Det vil derimod have en betydning hvis man skal spille store tunge spil (her kan det også diskuteres om 13″ Pro er den rette maskine til det), redigere store videoer over længere tid eller lignende.

Konklusion

Hvem er den så til? Den er til dig der ikke har nok i en MacBook Air, dig som gerne vil have en maskine der er lidt bedre rustet til de mere krævende opgaver, men uden at prisen stikker helt af. Der kan være situationer hvor de dyreste Pro modeller ikke kan retfærdiggøres, i forhold til hvad man får for pengene i den nyeste MacBook Pro 13″ med M2. Hvis det primært er en “arbejdsmaskine” man leder efter, så kig efter de større Pro modeller. Hvis det derimod er en hverdagscomputer man leder efter, som en gang imellem gerne måtte være i stand til at klare tungere opgaver, så kunne MacBook Pro 13″ M2 være den rette computer.

Annoncelink

Læs også

Hvad kan vi forvente at se til Apples efterårsevent 2022?
iPhone Mini – Er det ved at være sidste chance?
MacBook Air M1 eller M2?
Derfor skal du ikke købe en ældre MacBook lige nu