Ny iPhone – Med eller uden abonnement?

iPhone Abonnement

Fordele ved at købe iPhone med abonnement 

Mange teleselskaber sælger iPhones med mobilrabat. Rabattens størrelse afgøres af hvor dyrt et abonnement man vælger at binde sig til. Det kan være en fordel hvis man allerede har et af de abonnementer som giver rabat, da man dermed får rabatten bare ved at binde sig igen.

Så hvis man alligevel er godt tilfreds kan der ofte være over 1000 kr at spare på sin nye iPhone. Jeg har fx et af de lidt dyrere abonnementer hos 3 og det er ikke noget jeg har tænkt mig at skifte væk fra. Det kan derfor fint betale sig at købe telefonen med ny binding og lige spare lidt penge samtidig. Derudover tilbyder teleselskaberne en overskuelig måde at afbetale den dyre telefon uden renter og gebyrer.

Hvis man derimod har overvejelser om at skifte til et billigere abonnement, så læs videre i næste punkt.

Fordele ved at købe iPhone uden abonnement

Fordelen ved at købe iPhonen uden abonnement, vil være at man ikke binder sig til noget. Hvis man allerede har et meget billigt abonnement, vil det hurtigt være billigere på den lange bane at beholde sit nuværende abonnement og købe iPhonen uden abonnement.

Det giver i hvert fald ingen mening at betale 200 kr ekstra om måneden for at spare 1200 kr. på sin nye iPhone. Derudover er der risiko for at man glemmer at opsige det dyrere abonnement efter bindingsperioden. Hvilket vil gøre den samlede pris endnu højere. 

Annonce

En hurtig måde at finde ud af om det kan betale sig at skifte til et dyrere abonnement for at opnå rabat. Er at lægge prisen for 6 mdr af ens nuværende abonnement sammen med prisen for mobilen uden abonnement. Det beløb sammenlignes med den samlede minimumspris for 6 mdr. for mobilen med abonnement. 

Konklusion 

Der er ikke et klart svar på hvad der bedst kan betale sig. Det afhænger fuldstændig af hvad man har i forvejen, om det bedst kan betale sig at købe med eller uden abonnement. 

Det skal dog siges at den her udregning giver mest mening hvis man køber iPhones nær lancering. For selvom iPhones sjældent er på specielt meget tilbud, så kan man jo være heldig at finde dem til en pris hvor teleselskabernes mobilrabat ikke kan følge med. Hvis man sørger for at være et år bagud og dermed køber sidste års model når den nye model er udkommet, kan man være heldig at få en god pris.

Læs også

iPhone 14 Pro – Tid til en opdatering?
iPhone 14 – Første indtryk
iPhone Mini – Er det ved at være sidste chance?
De bedste steder at købe Apple produkter på afbetaling

Comments

  1. Pingback: WWDC 2023: Hvad kan vi forvente? - Æbleguiden

Comments are closed.