Nedsæt dit varmeforbrug med Tado

tado

Med stigende priser på varme og generelt en stigende opmærksomhed på at leve mere klimavenligt, kan man med fordel kigge på Tado, som har lavet nogle produkter der hjælper med at holde varmeforbruget nede.

Tado har lavet en række produkter som hjælper med at kontrollere ens varmeforbrug. De produkter tæller bl.a. smarte termostater, trådløse temperaturmålere og smart styring af varmepumpe og aircondition. De skulle efter deres eget udsagn kunne nedbringe varmeforbruget med op til 31%.

Opsætning

Opsætningen kunne ikke være meget nemmere. Man tilslutter Tado bridge til sin router og så skifter man sine nuværende termostater ud med de smarte termostater fra Tado. Dem forbinder man med deres app til iPhone, hvorefter man kan gruppere dem efter hvilket rum de sidder i. 

Efter at have forbundet termostaterne, er det muligt at indstille hvordan temperaturen skal være i hvert rum, hen over dagen. Samt hvilken temperatur der skal være når man ikke er hjemme.

Det fungerer også både med Apples HomeKit og IFTTT.

Annonce

Spare funktioner

Ud over at gøre varmestyringen meget nemmere, så er der også nogle forskellige funktioner som hjælper med at spare på varmen. 

  • Open window detection: registrerer når der er et vindue åbent og lukker for varmen i det pågældende rum.
  • Weather adaption: Tado bruger en lokal vejrudsigt til at tilpasse opvarmningen efter. 
  • Geofencing: Registrerer hvornår den sidste person har forladt hjemmet og indstiller temperaturen til en mere energibesparende temperatur mens man er ude. Temperaturen bliver automatisk justeret op igen når man nærmer sig hjemmet igen.

Ved Open window detection og geofencing, skal man have et abonnent på 25 kr. om måneden, hvis det skal køre helt automatisk. Uden abonnement får man bare en notifikation om at ændre temperaturen. Så det fungerer lige så godt uden abonnement. Jeg kan dog sige, af erfaring, at med tiden virker de 25 kr om måneden ret billigt for så godt et system. 

Min oplevelse

Jeg har haft Tado i omkring to år og der har ikke været en finger at sætte på det. Jeg har skiftet batterier i termostateren en enkelt gang og derudover passer det bare sig selv. Hver måned får man dog lige en rapport omkring hvor meget varmeforbrug man har sparet.

Det er især smart at man kan tage på ferie uden at tænke på at skulle rende rundt og slukke for radiatorerne. Når man er på vej hjem igen, kan man lige tænde alt varmen så man ikke kommer hjem til en kold lejlighed. 

Hvis man kan lide idéen om det “smarte hjem” og gerne vil kunne styre sin varme direkte fra telefonen, uanset hvor man er, så er det værd at kigge lidt nærmere på Tado. Økonomisk set, går der nok noget tid før det har tjent sig selv hjem, men sådan er det jo ofte med sådan noget. Dog synes jeg selv at de smarte funktioner, samt muligheden for at skrue ned for ens varmeforbrug, opvejer det.

Annonce

Anskaffelsen

For at komme i gang, kan det være smart at købe deres starter kit, hvor man både får termostater og den nødvendige bridge for at forbinde det hele til internettet. Derudover sparer man ofte også lidt penge på at købe det samlet. Man kan derefter købe ekstra termostater hvis man mangler flere.

Annoncelink

Læs også

Philips Hue: Top 5 produkter
Inspiration til hjemmekontoret
Derfor skal du købe HomePod Mini