De mest spændende nyheder fra Apples WWDC 2022 keynote

wwdc 2022

I går afholdte Apple deres keynote i forbindelse med WWDC 2022. Det er som udgangspunkt et event hvor der primært snakkes om software. Vi var dog heldige i går, og fik to nye Mac computere. Det er især den nye MacBook Air med M2 chippen der er løbet med opmærksomheden. Ikke kun på grund af den nye chip, men også på grund af redesignet med den nye blå farve.
Dette er en gennemgang af de mest iøjenfaldende nyheder.

MacBook Air

MacBook Air M2 2022 wwdc 2022

Den mest spændende nyhed først.
Vi får nu en helt nydesignet MacBook Air, med den helt nye M2 chip. Det skulle både give den bedre performance end den sidste model, skærmen er blevet en smule større og så kommer den i en ny, virkelig flot, farve.
Designet er skiftet fra det velkendte “kiledesign” til at være en meget tynd udgave af de nyeste MacBook Pro modeller.

MacBook Pro 13″

Den billigste og mindste Pro model, har nu fået den helt nye M2 chip og touchbar, noget der før har været forbeholdt de dyrere modeller. Med effektiviteten fra den nye M2 chip, samt et lidt større batteri, har det lykkedes Apple at få batteritiden helt op på 20 timer. Derudover ligner det den velkendte 13″ MacBook Pro.

IOS 16

IOS16 låseskærm wwdc 2022

Den nye tilføjelse som pt. stjæler overskrifter, er muligheden for at redigere sin låseskærm. Det bliver altså muligt at ændre fonten på uret, tilføje widgets til låseskærmen og at lave flere forskellige låseskærme, som fx kan skifte i løbet af dagen.
I Messages skulle det blive muligt at redigere og slette beskeder.

iPadOS

Headlineren her, er stage manager. En funktion som skulle gøre det nemmere at multitaske på iPad, en funktion som har været efterspurgt længe fra dem der gerne vil udskifte deres computer med en iPad. Der er dog en lille hage. Det vil kun fungere på iPad pro modeller og det vil kun fungere op dem der minimum har M1 chip.

Annonce

WatchOS

Der var ikke de helt store annonceringer her. Hovedsageligt er der bare tale om nogle nye “watch faces”, nye fitnessfunktioner og en mere detaljeret tracking af din søvn.

MacOS Ventura

Ligesom til iPad, vil Stage manager også komme til MacOS for at gøre multitasking nemmere og hurtigere. For alle os der er dårlige til at huske vores adgangskoder, så kommer der nu en ny funktion der hedder Passkeys. Det fungerer ved at man kan oprette et login, helt uden at lave en kode. Koden gemmes bare som en nøgle på maskinen, som gør det muligt at logge ind uden adgangskode. Smart!

CarPlay

Apple CarPlay wwdc 2022

Dette er en opdatering jeg selv har set frem mod. Apple CarPlay bliver nu en fuldstændig integreret del af bilen. I min bil har jeg et digitalt instrumentbræt, men CarPlay virker kun på “hovedskærmen”. Med den nye opdatering vil CarPlay virker på alle bilens skærme, samtidig med at det får adgang til at vise alle bilens informationer, såsom hastighed, tankniveau osv.
Uden at være pessimistisk vil jeg dog næsten vædde med, at det kun gælder de nyeste og kommende modeller. Jeg frygter i hvert fald at min bil fra 2021 vil blive overset.

Læs også

Første indtryk af MacBook Air (M2)
Apple WWDC 2022: Hvad kan vi forvente?
iPhone 14: Det siger rygterne lige nu
De bedste tips til din iPhone